Baki Demirel

Araştırmacı Yazar, İktisatçı, Akademisyen

Eğitim
Gazi Üniversitesi lisans ve doktora programları

Akademisyen, İktisat Doçenti, araştırmacı-yazar.  Gazi Üniversitesi lisans ve doktora programlarından mezundur. Gazi Üniversitesi İktisat Bölüm Araştırma Görevlisi olarak tamamladığı doktora sonrasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisat Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak devam etmiş, daha sonra Yalova Üniversitesi İktisat Bölümüne geçiş yapmıştır.

Halen Yalova Üniversitesi İktisat Bölümünde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Baki Demirel'in, açık ekonomi, makro ekonomi, döviz kuru sistemleri ve para politikası üzerine çok sayıda ulusal ve uluslararası dergide yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

Baki Demirel, Akademik, Araştırma - İnceleme - Kuram, İş, Ekonomi & Pazarlama kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Çeşitli kanallarda katıldığı tv programlarında Türk ve dünya ekonomisi hakkında görüşlerini paylaşmaktadır.

 

Kitapları:

 

Uluslararası Para Sisteminin Evrimi (Erol Bulut ile (2012)

Uluslararası Parasal İktisat (2015)

1923'den Günümüze Türkiye'de Para - Kredi ve Kur Politikaları (İlhan Eroğlu ve Tolga Dağlaroğlu ile, 2018)

 

KAYNAK: Doç. Dr. Baki Demirel (politikyol.com, 14 Eylül 2020), Yazar: Doç. Dr. Baki Demirel | Görüş (gorus21.com, 14 Eylül 2020), Doç. Dr. Baki Demirel | Makroekonomiye Bakış (YouTube • Foreks Haber, 1 Aralık 2020), Vatandaşlar nasıl kandırıldı? Doç. Dr. Baki Demirel yanıtladı (YouTube • Habertürk TV, 25 Nisan 2021), Türkiye'nin ekonomik büyümesi üzerine Baki Demirel ile söyleşi (YouTube • Medyascope, 4 Eylül 2021), Baki Demirel kitapları (kidega.com,18.01.2022), Baki Demirel - Doç. Dr. - Yalova University (tr.linkedin.com, 18.01.2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör