Uğur Koşar

Hipnoterapist, Araştırmacı Yazar

Doğum
-

Ruhsal danışman ve yazar. Tillo (Aydınlar) / Siirt doğumlu. Resmi web sitesinde kendisini "TTS (Theatrical Therapy System) ve Nur Terapisi`nin kurucusu, Ruhsal Danışman ve Yazar" olarak tanıtan, medyada "Seyyid" olduğu iddiası da yer alan Uğur Koşar; fıkıh, tefsir, hadis olarak ilmi yönden geliştirmenin yanında;  zihin ilmi olan Bilgelik ile Sufi’liğin (kalp gözüyle bakışını) harmanlayarak kendine özgü üslubuyla insanların kendi öz varlıkları ile buluşmasına böylece kalıcı bir huzura kavuşmasına yardımcı olmak iddiasındadır.

Uğur Koşar'a göre,

“Yaşam matematik değil bir şiirdir ve içinde nefes aldığınız bu hayat, beyinlerin gelişmesinden öte yüreklerin ve ruhun olgunlaşması ile gelen bir kutlama olmalıdır.” Diyerek Yaşamanın aslında bir sanat olduğunu anlatmaktadır. O’nun görüşüne göre: Mutsuz insan yoktur, mutlu olacağına inanmayan insanlar vardır ve insanları yorgun kılan yaşam değil, taşıdıkları maskeler ve inandıkları kalıplardır. UK “Her soru önce kendi cevabını doğurur” sözleriyle insanların aradığı cevapların aslında kendi derinliklerinde mevcut olduğunu ifade eder."

Forbes dergisine göre 2014’te, “Allah De Ötesini Bırak” kitabıyla 800 bin adetlik satış ve 1.7 milyon lira telif geliriyle Türkiye’nin en çok kazanan yazarı olan Koşar, çeşitli televizyon programlarına katılan, konferanslar veren Uğur Koşar hakkında basında çok sayıda ve farklı özelliklerde haberler yer almıştır.

Bu haberlere göre;

"Kimine göre dini kullanıyor, kimileri için yıllardır çözüm bulamadığı sorunların ilacı. Hangisi olursa olsun o bir fenomen: Kitapları 600 bin sattı, şu anda D&R’ın listesindeki ilk beş kitaptan üçü onun.

"Bana Allah Yeter" kitabıyla da zirveye çıkan Uğur Koşar, özel terapilerden de para basıyor. Kendi deyimiyle 900 lira olan özel seans ücretini şöhret olunca 450 liraya indirmiş." (internethaber.com)

Bir başka haberde eşinin Uğur Koşar’a suçlayıcı ifadelerle boşanma davası açtığı iddia edildi.

 

ESERLERİ:

 

1-Allah De Ötesini Bırak

2-Rabb’in İçin Sabret

3-Yüzleşme

4-Kendini Bilen Rabb’ini Bilir

5-Beş Rahmet Kapısı – Sufi

6-Beş Rahmet Kapısı – Derviş

7-Beş Rahmet Kapısı – Bilge

8-Beş Rahmet Kapısı – Ermiş

9-Beş Rahmet Kapısı – Aşk

10-Tanrı’nın Rüyası O’nun Rüyasını Kabusa Değil Kendi Cennetine Dönüştür

11-Yüzleşme Her Şey Onunla Karşılaştıktan Sonra Değişmeye Başlamıştı…

12-Hayat Uzun Bir Rüya

 

KAYNAKÇA: Uğur Koşar kimdir? Nur Terapisi nedir? (netgazetesi.net, 05.06.2014), 'Bana Allah Yeter' dedi para basmaya başladı (internethaber.com, 08.04.2014), Uğur Koşar kimdir? (ugurkosar.com, 08.10.2016), Rekortmene fotoşok... Uğur Koşar'a boşanma davası (hurriyet.com.tr, 08.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör