Hasan Basri Yalçın

Araştırmacı Yazar, Akademisyen

Eğitim
Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Akademisyen, uluslararası ilişkiler doçenti, yazar, STK yöneticisi. 2004 yılında Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Hasan Basri Yalçın, doktora eğitimini University Cincinnati'de Siyaset Bilimi alanında "The Strugle of Autonomy: A Realist Theory of İnternational Relations" başlıklı tez çalışması ile tamamlamıştır.

Yazar aynı zamanda Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfında bilim insanı, araştırmacı ve analist uzman olarak görev yapmakta, günlük gazetelerde köşe yazıları yazmaktadır. 2011 yılında yurt dışında eğitimini tamamlayarak 2012 yılında  ABD’den Türkiye'ye dönüş yapmıştır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyasal Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir ve SETA Strateji Araştırmaları Direktörüdür.

2018 yılında Sabah ailesine katılan Hasan Basri Yalçın, Sabah Gazetesi bünyesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. TRT 1’de Enine Boyuna adlı programa yorumcu olarak katkıda bulunmaktadır.

Herkesin İmam Hatip mezunu olduğu muhafazakar bir ailede yetişen, imam-hatip okulu öğretmeni bir babanın oğlu olan Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, evli ve Mehmet Fatih ile Ömer Burak adlarında iki oğul babasıdır. Seyahat etmeyi ve motosiklet kullanmayı çok sevmektedir.

 

Kitapları:

 

Telif: Ulusal Güvenlik Stratejisi  / ABD - İngiltere - Fransa - Rusya – Çin (2017).

 

Ortak Kitap: Küresel ve Bölgesel Aktörlerin Suriye Stratejileri (Burhanettin Duran ile, 2016), Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi (Fahrettin Altun ile, 2017), Avrupa'da PKK Yapılanması (Enes Bayraklı, Murat Yeşiltaş ile, 2019).

 

KAYNAKÇA: Hasan Basri Yalçın kimdir nereli kaç yaşında?  (a24.com.tr, 15.04.2019), Hasan Basri Yalçın (eksisozluk.com, 01.03.2020), Hasan Basri Yalçın Kimdir? Edebi Kişiliği, Kitapları (kidega.com, 01.03.2020), Hasan B. Yalçın – SETA (setav.org, 01.03.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör