Ömer Sezer

Araştırmacı Yazar, Siyaset Bilimci

Doğum
17 Mart, 1998
Eğitim
Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
Burç

Siyaset bilimci, araştırmacı yazar. 17 Mart 1998 tarihinde Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğdu. Aslen Mardin’in / Ömerli ilçesinin “Omeryan” aşiretine mensup olan Ömer Sezer, Aydın Sezer’in ilk çocuğudur.

İlk, orta ve lise öğrenimimi doğduğu Mardin’in Kızıltepe ilçesinde üstün başarı ile tamamladı.

2017 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. Üniversite hayatında göstermiş olduğu başarılarından dolayı 2021 yılında onur derecesi ile mezun oldu ve 31.08.2022 tarihinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi bölümünde Tezli Yüksek Lisansa başladı.

Ömer Sezer, politika alanındaki çalışmalarını gerçekleştirirken, gerekli bazı ilk bilgileri, Ortadoğu’nun çeşitli merkezlerinde bulunup siyaset alanında engin ve köklü bilgiye sahip olan babası Aydın Sezer’den almıştır. Bu yüzden babasını kendisine hep bir İdol olarak görmüştür.

20 - 21 Mart 2018 - İstanbul’da Türk Arap Ekonomi ve Strateji Enstitüsü (TASEN) ile İstanbul İktisadi Araştırmalar ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsü tarafından düzenlenen, 20 ülkeden çok sayıda akademisyen, ekonomist ve iş adamının katıldığı, "İslam Dünyası’nda Ekonomik Krizlerin Etkileri ve Çözümleri" adlı sempozyumun moderatörlüğünü yaptı.

20 – 24 Ocak 2020 – Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı - Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası İlişkiler 5. Tematik Kış Kampına seçildim. Kamp boyunca uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin siyasal ve jeopolitik öneminin ele alındığı eğitimlerde üstün başarı sağlayarak, Türkiye birincisi oldu.

Ömer Sezer, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Habitat Derneği ve Visa Türkiye ortaklığında uygulanan Paramı Yönetebiliyorum projesi kapsamında 27 Şubat – 1Mart 2020 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen ‘’Bireyler için Finansal Okuryazarlık’’ Eğitmen Eğitimine katılarak, Eğitmenliğe hak kazandı.

19 Haziran 2020 tarihinde "Web of Science Group" tarafından yapılan eğitim sonucu, Bilimsel Araştırmacı Ödülüne hak kazandı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Staj Seferberliği Programı kapsamında, 28.09.2020 – 23.10.2020 tarihleri arasında T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Batman İl Müdürlüğünde stajını tamamladı.

Ömer Sezer, 2021 yılında 11 devlet, hükümet başkanı ile 45 dışişleri ve bakan seviyesinde konuğun katıldığı Antalya Diplomasi Forumunda yer aldı.

23.11.2020 tarihinde Russian International Affairs Council (RIAC) Conference, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Rusya Akademisi' akademik ve diplomatik düşünce kuruluşu konferansına katıldı.

24-25 Ağustos 2021 tarihlerinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisinde "Şehir ve Diplomasi" konulu panelde yer aldı.

Ömer Sezer, Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı- Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında desteklenen Gençlik Fısıltıları Projesinde yer aldı. Bu proje ile gençlerin demokratik hayata ve karar alma süreçlerine dâhil olup politika reformuna destek oldu. Proje süresince yoğunlaştırılmış çevrimiçi eğitim sonunda bölgesel çalıştay programında karar vericiler ile bir araya gelerek “Bölgesel Gençlik İstihdam Politikası” raporunun oluşturulmasına destek oldu. Akademik veriler ile harmanlanmış proje sonunda, Youthpass sertifikasına hak kazandı.

Ömer Sezer, DergiPark çatısı altında bulunan uluslararası dergilerde makaleleri kabul edilerek, bilim ve akademi dünyasına eserler kazandırdı.

2022 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çatısı altında vatani görevini yaptı, görevini icra ederken kuvvet komutanları tarafından üstün hizmet belgesi ile ödüllendirildi.

Ömer SEZER, yaptığı çalışmalarını daha çok akademik politika araştırmaları üzerinden sürdürmektedir. Yabancı dil alanında çeşitli kurs ve programlara katılıp, siyaset alanında birçok seminer ve çalıştayların ön saflarında yerini almaktadır.

KAYNAKÇA: Ömer Sezer (omerszr.blogspot.com, 14.07.2021), Ömer Sezer (linkedin.com, 14.07.2021), Ömer Sezer (dergipark.org.tr, 14.07.2021), Bilgi Teyidi (01.12.2022).

 

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör