Şaban Özbilici

Eğitim Görevlisi, Araştırmacı Yazar, STK Yöneticisi, Eğitimci

Doğum
16 Şubat, 1960
Eğitim
Kâzım Karabekir Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Burç

Eğitimci,  öğretim görevlisi, STK yöneticisi, araştırmacı-yazar. 16 Şubat 1960 tarihinde Bitlis’in Tatvan ilçesinde doğdu.

İlköğrenimini Tatvan Tuğ İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini ise Tatvan Lisesinde sürdürdü. 1982 yılında Erzurum Kâzım Karabekir Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

Yusufeli Lisesine Edebiyat Öğretmeni olarak atandı. Sarız Lisesinde Edebiyat Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Kayseri 3. Endüstri Meslek Lisesinde öğretmenlik yaptı. 1988 yılında Bitlis’in Güroymak ilçesi Gölbaşı Ortaokulunda ve Tatvan Endüstri Meslek Lisesinde müdür olarak çalıştı. 1993 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine Türk Dili Okutmanı olarak atandı. Bu görevini sürdürmektedir.

Erciyes, Millî Kültür, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Akademik Çerçeve, Ayna, Alkış dergilerinde ve mahallî gazetelerde şiir, hikâye, derleme, inceleme, biyografi, makale ve denemeleri yayınlandı. 2008 yılında Kahramanmaraş Belediyesi Makale Yarışmasında 1.lik ödülü aldı.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite Şubesi Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Evi Derneği Denetleme Kurulu üyesidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.  

Simit Satıcılığından Daktilo Tuşuna - Serdar Yakar Biyografisi adlı eseri 2017’de Kahramanmaraş’ta yayımlandı.

KAYNAK: Şaban Sözbilici / Simit Satıcılığından Daktilo Tuşuna - Serdar Yakar Biyografisi (2017, Kahramanmaraş).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör