Turhan Günay (Urfalı)

Araştırmacı Yazar, Orman Mühendisi, Kamu Yöneticisi

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi

Orman mühendisi, yönetici, yazar. 1936 yılında Urfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Mersin’de, lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden 1960 yılında mezun olarak aynı yıl Eskişehir’de Çatacık Orman İşletmesi’nde Bölge Şefi olarak göreve başladı. Askerlik hizmeti ve yine Çatacık’ta kısa süren bir Bölge Şefliği görevinden sonra 1963 yılında Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurulan ve ülke genelinde hizmet veren Eskişehir Orman Toprak Laboratuvarı Müdürlüğünde Mühendis olarak görev aldı, 1975 yılında da bu Laboratuvara Müdür olarak atandı.

Lisansüstü  eğitimini 1973 yılında Hollanda’da Uzaydan Etüdler ve Yer Bilimleri Uluslararası Enstitüsü’nde (ITC’de) tamamladı, 1977 yılında Kenya/Nairobi’de düzenlenen Birleşmiş Milletler Çölleşme Konferansı başta olmak  üzere, konusunda ülkemizi temsilen birçok ulusal ve uluslararası toplantılara katıldı.

1999 yılında önce Orman Bakanlığı APK Kurul Başkanlığı görevinde bulundu, aynı yıl Orman Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı ve  23 Şubat 2001 tarihinde bu görevden “yaş haddi”nden emekli oldu. TEMA Vakfı tarafında  basılmış iki kitabından ayrı olarak yayınlanmış pek çok araştırma ve inceleme yazıları bulunmaktadır.

ESERLERİ:

Ormancılığımızın Tariçesine Kısa Bir Bakış (2003),

İslam ve Kur'an'da Ağaç, Yeşil ve Toprak,

Yetiştirme Ortamı Etüt - Envanteri ve Haritacılığı Üzerine Bir Çalışma (Dr. Mahir Küçük ile, 2007),

Turbalıklar (Mıre/Peatland - Moore) (Ana Yazarlar:  Prof. Dr. Alper H. Çolak, Turhan Günay; Katkıları Olan Yazarlar: Prof. Dr. Hans Joosten, Prof. Dr. Gert Michael Steiner, Simay Kırca)

Onikiye  On Kala "Erozyon" - Belgesel (Muzaffer Evci ile, 1998),

Gizemli Yaşam Alanları Olarak Turbalıklar (El Kitabı)

Sözde Soykırım ve Toplumdaki Bellek Kaybı (2015).

KAYNAK: Turhan Günay Kimdir (turhangunay.wixsite, 03.12.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör