Şahap Kavcıoğlu

Araştırmacı Yazar, Bankacı, Milletvekili, Yönetici, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Dokuz Eylül Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü

İktisatçı, Yazar, Bankacı, Siyasetçi, Bürokrat, Merkez Bankası Başkanı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi - Bağımsız Yönetim Kurulu Başkan Vekili, XXVI. Dönem Bayburt Milletvekili.

1967 yılında Bayburt’ta dünyaya geldi1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsü’nü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra İngiltere Hastings College’ta 1988-1990 yılları arasında İşletmecilik üzerine eğitim görmüştür. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış ve 2014 yılında Doçent unvanını almıştır.

Doç. Dr. Kavcıoğlu, iş hayatına 1991 yılında Esbank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak başlamış ve sırasıyla Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2003 yılında Halkbank’ta İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev almıştır. Aynı bankada sırasıyla Perakende Bankacılık’tan, Esnaf-KOBİ Bankacılığı’ndan, Kredi Politikaları`ndan, İnsan Kaynakları ve Organizasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak 2015 yılı Kasım ayına kadar çalışmıştır.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde XXVI. Dönem Bayburt Milletvekili olarak seçilmiş, bu görevi süresince TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Doç. Dr. Kavcıoğlu, 10 yıl süreyle Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nda Başkanlık görevini yürütmüştür. Aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Derneği üyesidir. “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi”, “Sektörlere Göre Finansal Tabloların Karşılaştırmalı Analizi” ve “Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı yayımlanmış üç kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

14 Ağustos 2018 tarihinden itibaren VakıfBank Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevinin yanı sıra Kredi Komitesi, Denetim Komitesi Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi’nde üyelik görevlerini yürüten Kavcıoğlu, VakıfBank iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi’nde ekonomi sayfasında yazıları yayımlanan Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

21 Mart 2021 günü Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atanmıştır..

 Yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

 

Kitapları:

 

Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi

Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi.

KAYNAKÇA: 26. Dönem Milletvekilleri – Bayburt (Akparti.org.tr, 27.05.2016), Üç Kamu Bankasının Yönetiminde Önemli Değişiklik (gelecekgundem.com,  28 Mayıs 2019), Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri (vakifbank.com.tr, 17.07.2019), Merkez Bankası Başkanı değişti - Naci Ağbal görevden alındı (ntv.com.tr, 21.03.2021), Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı (bloomberght.com, 21.03.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör