Sevinç Ergiydiren

Edebiyat Araştırmacısı

Doğum
30 Kasım, 1960
Eğitim
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı
Burç

 Edebiyat araştırmacısı. 30 Kasım 1960, Merzifon / Amasya doğumlu. Ortaöğrenimini Kadıköy Kız Lisesi ile Ankara Aydınlıkevler Lisesinde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalından “Dilbilimin Bir Dalı Olarak Türkçede Yapılmış Fonetik Çalışmaların Açıklamalı Kaynakçası” lisans tezi ile mezun (1982) oldu. Yüksek lisans programını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında “Devrin Meseleleri İçinde Yahya Kemal’in Hayatı” adlı teziyle (1988) yaptı. Doktora çalışmasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalında yaptı.

Bir süre Stockholm’da anaokulu öğretmeni (1980), Sinop’ta edebiyat öğretmeni (1983-84), Marmara (1984-1985) ve Gazi (1985-1990) üniversitelerinde Türk Dili okutmanı olarak görev yaptı. 1994 yılından sonra Boğaziçi Üniversitesi Türkçe Dersleri Koordinatörü ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dil, edebiyat, bilgi işlem, felsefe, hat ve resim sanatı ile ilgili pek çok seminer izledi, yurtdışında ve yurtiçinde inceleme-araştırma gezilerine katıldı.

Yazıları çeşitli dergi ve ortak kitaplarda yayımlandı. Çeşitli panel, söyleşi ve açıkoturumlara katıldı, bildiriler sundu. Edebiyat Araştırmaları Edebiyat Eleştirisi Üzerine Bir Deneme (2001) adlı bir inceleme kitabı yayımlandı.

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör