Ali Bozdağ

Şair ve Yazar, STK Yöneticisi, Bürokrat

Doğum
03 Mart, 1971
Ölüm
17 Ocak, 2022
Eğitim
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Burç

Şair ve yazar, bürokrat, STK yöneticisi (D. 3 Mart 1971, Yozgat – D. 17 Ocak 2022, Ankara). 3 Mart 1971 tarihinde Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Konacı köyünde doğdu.  İlköğrenimini Akdağmadeni Yusuf Ziya İlkokulunda, orta öğrenimini Akdağmadeni İmam Hatip Lisesinde, yüksek öğrenimini ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Aile Danışmanlığı Bölümünde yüksek lisansını yaptı. Üniversite yıllarında Ankara’da bulunan bir grup Akdağmadenli üniversite öğrencisiyle birlikte çıkardıkları Akdağmadeni’nin Sesi Dergisi’nin Yayın Kurulu Başkanlığını yaptı. 

Mezun olduğu Akdağmadeni İmam Hatip Lisesinde ve Şereflikoçhisar İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik ve idarecilik görevlerinde bulundu. Özel sektörde Bölge Müdürü ve Genel Müdür yardımcısı olarak çalıştı. 2004 yılı yerel seçimlerine Akdağmadeni Belediye Başkan adayı olarak katıldı.

Lise yıllarında yazmaya başladı. Yerel ve ulusal olmak üzere çeşitli dergi ve gazetelerde köşe yazıları ve şiirleri yayınlandı. Birçok radyo ve televizyon programlarına konuk olarak katıldı.

2013 yılında “Çileli Yolun Yokuşu” adlı şiir kitabı Akçağ Yayınları arasında yayımlandı. Şiirleri çeşitli yarışmalarda derece aldı.

2012 Yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde TRT ve Bayrak Televizyonu’nun  ortaklaşa düzenlediği  “Türk Sanat Müziği En Güzel  Beste Yarışması”nda  Bestekar Doğan Balyemez  tarafından Uşşak makamında  bestelenen “Gönlümün Göz Yaşı” adlı eseri  bu yarışmada derece alarak TRT  repertuarına seçildi. 

“Yürek Yangını” adlı eseri ise Buselik makamında bestelendi. “Bulamazsın” adlı şiiri ise Sanatçı Mahmut Yıldız tarafından bestelenip okunmaktadır.

Aşıklık geleneğini sürdüren, Aşık Kul Nuri, Zeki Erdali gibi Türkiye’nin tanınmış aşıklarıyla atışmaları bulunan Bozdağ’ın şiirleri amatör ve profesyonel sanatçılar tarafından  zaman zaman çalınıp söylenmektedir.

​ Mamak Belediye Belediyesinde Başkan danışmanı,  Özel Kalem Müdürü,  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü,  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü, Muhtarlıklar ve Sosyal Yardımlar Müdürü, Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Bozdağ. Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nda da Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.

Yüksek Lisansı’nı yaptığı Aile Danışmanlığı ile ilgili çalışmaları da  bulunan Bozdağ’ın eserlerinin değerlendirilmesi ve   yapılan sınav sonucunda Kültür Bakanlığı tarafından Halk Şairliği belgesi verilmiş olup yayına hazır yeni bir şiir kitap çalışması bulunmaktaydı. "Ayazdaki Düşler” adlı romanı da Meneviş yayınları arasında baskı aşamasındaydı.

Ali Bozdağ, Mamak Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü iken 17 Ocak 2022 günü kalp krizi sonucu Ankara’da hayatını  kaybetti. Bozdağ,  evli ve Özgenur, Zehranur adlarında iki çocuk babasıydı.

KAYNAK: Ali Bozdağ hayatını kaybetti (gazeteilksayfa.com, 17.01.2022),  Ahmet Sargın (22.01.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör