Münevver Düver

Fotoğraf Sanatçısı, Gazeteci, Yazar, Şair

Doğum
21 Haziran, 1953
Diğer İsimler
Güneyin Kızı

Gazeteci, yazar, şair, fotoğraf sanatçısı. 21 Haziran 1953, Kadirli / Adana doğumlu. “Güneyin Kızı” adını da kullandı. Adana’da Zirve ve Gazete Haber’de çalıştı, sanat sayfaları hazırladı ve köşe yazarlığı yaptı. Bir sürede de Kültür Bakanlığı bünyesinde çalıştı. İlk ürünleri Çocuklar Var dergisinde yayımlandı. Yazı ve şiirleri çeşitli gazetelerde yayımlandı, televizyon ve radyolarda seslendirildi, şiirlerinin kimileri bestelendi. Hayatını ve çalışmalarını Adana’da sürdürdü. 

Anadolu Basın Birliği, Çukurova Edebiyatçılar Derneği, Çukurova Güzel Sanatlar Derneği, ASEM (Alternatif Sanatsever, Edebiyatçı, Halk Ozanı ve Müzisyenler Derneği), İLESAM, Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesidir. 2007 Hikmet Okuyar Ödülü ile Gündüz Kitabevi ödüllerini aldı. On’dan fazla şiiri Refik Uçar, Mustafa Sülük, Tekiner Aksoy vd. bestekârlar tarafından çeşitli formlarda bestelendi. Amerika Irak Savaşı, Şehit Yüzbaşı Sinan Eroğlu, Aşık Yemini gibi eserleri televizyona uyarlandı.

ESERLERİ (Şiir):

ŞİİR: Sevginin Bedeli Olmaz (2003), Dağ Ardı Duyamıyorum (2005), Yalgın (2005), Güzeller Kervanı Gönülden Geçer (2005), Sırça Yürek (2006).

TİYATRO OYUN: Bombalarımıza Sponsor Arıyoruz (2006).

KAYNAK: Sabahat Mayda Yavuz / Çadır Şiir Antolojisi, Mine Ömer / Barış şiirleri Antolojisi,  Mustafa Ceylan / Güllük Şiir Güldestesi, Hüseyin Yurdabak / Türk Edebiyatında Günümüz Kadın Şairleri, Ali Gündüz / Türk Şairleri Şiir Antolojisi (2008).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör