Haldun Aydıngün

Gezi Yazarı, Fotoğraf Sanatçısı, Yazar

Doğum
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

Gezi yazarı, fotoğraf sanatçısı. 1958, Adapazarı doğumlu. Saint Joseph Fransız Erkek Lisesinden sonra 1978’de Boğaziçi Üniversitesi Endüst-ri Mühendisliğine girdi. Okula gittiği ilk gün Dağcılık Kulübüne de girdi, beş buçuk yıl sonra mezun oldu. 1994 yılında kadar on yıl süreyle bir ihracat şirketinde pazarlama müdürü olarak çalışıp yirmi beş değişik ülkeye gitti. 1987 yılında ilk kitabı olan Aladağlar Rehber kitabı ve Cumhuriyet Dergi’deki ilk makalesi yayınlandı. Bir süre sonra bu dergideki çalışmaları düzenli haftalık bir köşeye dönüştü. Temelde dağcılık ve bilim kurgu üzerine yazılarını sürdürdü. 2004 yılı sonuna kadar ikisi çift yazarlı olmak üzere toplam on iki kitabı, kırktan fazla dergide 270 civarında makalesi yayımlandı. Fotoğrafları Amerika’da kitap ve dergi kapaklarında yer aldı.      

1996 yılında tanışıp evlendiği Şengül’ün arkeolog ve sanat tarihçisi olması dolayısıyla birlikte gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında bu konularda pek çok değişik çalışmalar yaptılar. 2002 yılında sekiz yıldır sürdürdüğü serbest yazarlık ve fotoğrafçılık yaşamından tekrar ilk mesleği olan ihracat müdürlüğüne geçip kaldığı yerden yeni ülkeleri (ve pazarlarını) keşfe devam etti. Dağcılığı da bırakmadı.

ESERLERİ:

ARAŞTIRMA-GEZİ: Doğada Yaşam ve Gezi Notları (1992), Benimle Dağa Çıkar mısın? (1993), Bir Zirve Daha Var (1996), Aladağlar an Introduction (1998), Dağın Var mı  Derdin Var (2001), Ballıkayalar (2002), Antalya (2002).

DENEME: Boşanan Adam (2005).

ÖYKÜ: Gelecek Öyküler (Ortak: Bahar Korçan, Coşkun Hepyonar, Ege Görgün, Giovanni Scognamillo, Hakan Alpin, Halil Gökhan, İmren Mutlu, Özlem Alpin, Yusuf Eradam, 2003), Cin Ali Cadaloz Cadı’ya Karşı (Kitap + CD-ROM) (Serdar Gürmen ile- Çizen: Aydan Çelik, 1999).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör