Gülşen

Şarkıcı, Dizi Oyuncusu, Şarkı Sözü Yazarı

Doğum
29 Mayıs, 1976
Eğitim
Şehremini Lisesi
Burç
Diğer İsimler
Gülşen Bayraktar

Şarkıcı, şarkı söz yazarı, dizi oyuncusu. 29 Mayıs 1976’da İstanbul'un Çapa semtinde doğdu. Aslen Orduludur. Tam adı Gülşen Bayraktar’dır. Babası Arslan Bayraktar makine mühendisi, annesi Nimet Bayraktar ise ev kadınıdır.

Küçük yaşlarda müziğe olan yeteneği keşfedildi. İlk bestesini yaptığında henüz 16 yaşındaydı. Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Bölümü’ne girdi Ama ancak 2 yıl okuyabildi. Konservatuvarla eş zamanlı olarak İstanbul’daki kulüplerde sahne alıyordu.

Şehremini Lisesi’nde öğrenciyken bir yandan da karate kurslarına gidiyordu. Uzakdoğu dövüş sporlarına çok meraklıydı, sonunda siyah kuşak sahibi oldu.

Sahne aldığı bir akşam Serap ve Özkan Turgay tarafından beğenildi ve albüm teklifi aldı. Böylece 1996 yılında ilk albümü “Be Adam”, Raks Müzik’ten piyasaya çıktı.

Müziğe 3 yıl ara verdikten sonra1999 yılında “Erkeksen” adlı albümünü yayınladı.

Gülşen’in hızla yükselişi 2004 yılında çıkardığı “Of.. Of..” adlı albümle oldu. Yeni bir imaja bürünen Gülşen, kısa sürede piyasanın aranan sanatçılarından biri haline geldi. Özel yaşamında çalkantılı dönemler ilk kez bu dönem başladı.

2006 yılında çıkardığı “Yurtta Aşk, Cihanda Aşk” adlı albümle ismini sağlam bir yere oturtturan sanatçı, birçok ünlü isimle yaşadığı çalkantılı ilişkileri ile gündemden düşmedi.

Gülşen, 2006 yılında yapımcı Erol Köse ile, ardından Reha Muhtar’la birlikte oldu.

2013 yılı Şubat ayında “Beni Durdursan mı?” albümünü çıkardı. “Yatcaz Kalkcaz Ordayım” isimli şarkısı liste başı oldu.

2014 yılında Murat Boz ile düet yaptıkları “İltimas” adlı albümünü çıkardı.

2015 yılında ise yeni bir albümü, “Bangır Bangır”‘ı çıkardı.

 

Kazandığı Bazı Ödüller:

 

2004- İstanbul FM Altın Ödülleri (Altın Ödül           )

2005- 11.Kral TV Video Müzik Ödülleri (En İyi Pop Müzik Kadın Sanatçı)

           MGD Altın Objektif Ödülleri (Yılın Şarkısı) (Of Of)

           32.Altın Kelebek Ödülleri (En İyi Çıkış Yapan Kadın Solist)           

2007- MÜ-YAP Ödülleri         Altın Albüm (Yurtta Aşk Cihanda Aşk)      

2011- Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri  (En Quality Albüm) (Önsöz)

2012- Pal Fm Müzik Ödülleri  (En İyi Single) (Yeni Biri)    

2014- DMC Ödülleri (100.000 CD'yi Aşan Albüm) (Beni Durdursan mı)   

2015- 22.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri  (Yılın En Başarılı Şarkısı) (İltimas)

2016- 6.Elle Style Ödülleri      Elle Style Yılın Kadın Müzik Starı    Kazandı

          13.Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri       En İyi Kadın Pop Müzik Sanatçısı

 

Rol Aldığı Dizi:

 

Reyting Hamdi (TV Dizisi, 2002)

 

Diskografi:

 

Be Adam (1996)

Erkeksen (1999)

Şimdi (2001)

Of... Of... (2004)

Yurtta Aşk Cihanda Aşk (2006)

Ama Bir Farkla (2007)

Önsöz (2009)

Beni Durdursan mı? (2013)

Bangır Bangır (2015)

KAYNAK: Gülşen (muzrad.com, 13.06.2015), Gülşen (hurriyet.com.tr, 13.06.2015), Gülşen kimdir (sendeyim.net, 31.10.2016), Gülşen (sinematurk.com, 23.01.2017).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör