Nalan Altınörs

Şarkıcı, Türk Sanat Müziği Sanatçısı

Doğum
20 Mart, 1961
Eğitim
İzmir Karataş Lisesi
Burç

Türk Sanat Müziği Sanatçısı, şarkıcı. 20 Mart 1961 tarihinde Ankara'da doğdu. İlkokulu İzmir Halil Rıfat Paşa İlkokulu'nda,Lise öğrenimini İzmir Karataş Lisesinde tamamladı. Müzik hayatındaki ilk sahne deneyimi 1978 yılları lise bitirme dönemine rastlar. Sanatçı okulunun mezuniyet gecesinde Okul Müdürü Abdülrezak Tuğcu'nun bir bestesini seslendirir. Lise öğrenimini tamamlayan Altınörs, üniversite sınavlarına katılarak Ankara Fen Fakültesinde okumaya hak kazanır. Ancak o yıllarda üniversitelerdeki siyasi dalgalanmalar. Sanatçının Fen Fakültesin de eğitiminin devam etmesine engel olur.

Nalan Altınörs, 1981 Yılında İzmir Radyosu'nun açmış olduğu sınavlara Ekrem Güyer'in "Unutturamaz Seni Hiçbir Şey " adlı şarkısıyla katıldı ve sınavı kazandı. Birçok Türk Müziği sanatçısının yanı sıra Ferit Sıdal, Kutlu Payaslı, Yılmaz Yüksel ve Ahmet Hatipoğlu ile eğitim gördü. Daha sonra iki yıllık staj eğitimini tamamlamak üzere Ankara'ya gönderildi.

1983 Yılında tekrar İzmir'e dönen sanatçı, Radyo'da "Korist" olarak göreve başladı ve bu görevi 1985 yılına kadar devam etti. 1985 yılında TRT ve Radyo Programlarında solo şarkılar okumaya başladı.

1985-1987 yılları arası ise Altınörs için oldukça yoğun, tempolu ve konserlerle dolu geçti. Bu konser görevlerinin içinde sanatçı için en anlamlı olanı, TBMM'nin kararıyla Türk Sanat Müziğini doğu illerinde tanıtmak amacıyla görevlendirilmesi oldu. Altınörs, Hakkari'ye kadar uzanan 13 ile Türk Sanat Müziğini getiren ilk sanatçımız olmuştur.

1988 yılında Altın Kelebek,Altın Kaset ve Altın Mikrofon ödüllerini aldı. Yine 1988 yılında Adana Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen Basın Balosu'nda Yılın Sanatçısı seçilerek ödülünü dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Kenan Evren'in elinden aldı.

2002 yılında Kültür Bakanlığı bünyesine katılan Nalan Altınörs, 2006 yılına kadar Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı solist sanatçı olarak Türkiye'nin tüm illerinde konserler vererek sevenleriyle buluştu. Nalan Altınörs'ün repertuarında genellikle neo-klasik eserler bulunmakta ve seslendirdiği besteciler arasında Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Dramalı Hasan, Şükrü Tunar, Yesari Asım Arsoy ve Avni Anıl'ın besteleri önemli yer tutmaktadır.

 

Albümleri:

 

Olmaz ki A Canım

Beklenen Sensin

Özledim Seni

Altın Sesler 2

Sırası mı Şimdi

 

Popüler Şarkıları:

 

Nazende Sevgilim

Rüyalarda Buluşuruz

Sen Sevgini Bana Sakla

Beklenen Sensin

Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun

Yıllar Yağdı Saçlarıma

Sırası Mı Şimdi

Büyüleyen Gözlerin

Senin Farkın Olmalı

Özledim Seni Nalan

 

KAYNAKÇA: Nalan Altınörs (turkiyegazetesi.com.tr, 03.01.2018), Nalan Altınörs (haberler.com, 03.01.2018), Nalan Altınörs (sondakika.com, 03.01.2018), Nalan Altınörs (sonhaber.com, 03.01.2018), Nalan Altınörs Albümleri (muzikdinle.tv.tr, 03.01.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör