Aylin Livaneli

Şarkıcı, Film Yapımcısı, Müzisyen

Doğum
28 Ağustos, 1966
Eğitim
London School of Economics and Political Science
Burç

Müzisyen, Şarkıcı, Yapımcı, Oyuncu, Anı ve Senaryo Yazarı. 28 Ağustos 1966, Ankara doğumlu. Yazar, şarkıcı ve yönetmen Zülfü Livaneli’nin kızıdır. London School of Economics and Political Science mezunu.

İlköğrenimini Stockholm'de International School of Stockholm'de yaptıktan sonra babası Zülfü Livaneli ve annesi Ülker Livaneli ile birlikte, Paris'e yerleşti ve liseyi, Ecole Active Bilingue'de bitirdi. Lise yıllarında şan dersleri de alan Aylin Livaneli, liseden hemen sonra Türkiye'ye dönerek müzik hayatına atıldı; 20'li yaşlarında 5 albüme imza attı ve albüm satışları yüz binleri buldu.

 Aylin Livaneli aynı zamanda bu süre içerisinde, ailesinin kurduğu Interfilm adlı şirkette çalışarak film prodüksyonunun inceliklerini öğrendi.

Aylin Livaneli, daha sonra ilgisini çeken farklı alanlara yönelmek isteyince müziği bırakarak eğitimini sürdürme kararı aldı ve New York Üniversitesi'nde edebiyat okudu. Livaneli, New York'tan sonra Londra'ya yerleşerek London School of Economics and Political Science (LSE)'den mezun oldu.

2008 yılında Türkiye'ye dönen Livaneli, Abba'nın prodüktörlerinden Anders Hansson'la Stockholm'de kaydettiği ve kendisi için "müziğe kesin bir veda hediyesi anlamı taşıyan "Love is the Answer” adlı İngilizce albümü çıkarttı.

Livaneli ailesinin 1987 yılında kurduğu INTERFILM şirketini 2009 yılımda INTERFILM Media & Entertainment adıyla yeniden faaliyete geçirdi. Bundan sonra medya, eğlence ve gösteri dünyasında sadece yönetici ve yatırımcı sıfatlarıyla yer alacak olan Aylin Livaneli, genç bir girişimci ve iş kadını olarak ileride farklı yatırım alanlarına da yönelmeyi planlıyor.

İlk evliliğini yıllar önce Tolga Savacı ile yapan, 2011 yılında Okan Arıkan’la nikah masasına oturan Aylin Livaneli, yine mutluluğu bulamadı. Livaneli ile Arıkan’ın evliliği, 2013 yılında anlaşmalı olarak tek celsede sona erdi.

Üniversite yılları sırasında Hürriyet, Milliyet, Vatan gazetelerinde ve Aktüel dergisinde köşe yazıları yazan Aylin Livaneli ayrıca, Stockholm'de geçirdiği çocukluk yıllarını anlattığı "Sürgün Çocuklar Bahçesi" adlı bir anı kitabı vardır.

 

Albümleri:

Love is The Answer 2008

Hadi Gel (1996)

Aşkına Kanmam 1997

Lorke & Dont Go 3 1993

Aylin Livaneli  Söylüyor 1993

Bana Müsade 1992

 

Popüler Şarkıları:

Okulu Asardım

Hadi Gel Uzatma

Atlı

Love Is the Answer

The Devil You Are

Rain

 

Senaryosunu Yazdığı Sinema Filmleri:

Guardian of the Harem (2011)

Elia's Journey (2011)

 

Yapımcısı Olduğu Sinema Filmi:

Elia's Journey (2011)

 

KAYNAKÇA: Livaneli boşandı (hürriyet.com.tr, 27.10.2013), Livaneli boşandı (sinematurk.com, 27.10.2013), Aylin Livaneli (aylinlivaneli.com, 07.03.2019), Aylin Livaneli (muzikdinle.tv.tr, 07.03.2019).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör