Tolga Türkmen (Yazar - Sunucu)

Konuşmacı, Şair ve Yazar, Radyo Sunucusu, Seslendirme Sanatçısı

Doğum
01 Eylül, 1994
Eğitim
Lise mezunu
Burç

Şair ve yazar, radyo programcısı, seslendirme sanatçısı, konuşmacı. 1 Eylül 1994 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de dünyaya geldi. Lise mezunudur.

Tolga Türkmen, hayat öyküsünü ve düşüncelerini kendi ağzından şöyle özetlemektedir.

“Ben Tolga Türkmen,

Yaşadıklarımı ve anladıklarımı yazmayla başlamam benim hikâyem aslında.

2011-2012 yılları arasında düşüncelerimi ve hatıralarımı bir insana anlatmak yerine kalemin mürekkebine doldurup kâğıda dökmenin daha iyi olabileceğine inandım. Ardından sarıldım defterlerime ve şiirler yazmaya başladım. Uzun bir süre ne tam anlamıyla yazabildiğimi söyledim ne de yazdıklarımı okutabildim insanlara. Belki de benim de insanların ön yargılarına, olumsuz eleştirilerine kapalı olan devrelerim çocukluğumdan başlamıştı.

Denedim, denedim yine denedim. Bir süre daha bir başıma karalamalarıma devam ettim. Ta ki arkadaşlarımın desteğini alana kadar… Onların bana uzattığı güven çubuklarına tutunarak Facebook’ta bir sayfa kurdum ve yazılarımı bu sayfada yayımlamaya başladım.

2012 yılında -yine aynı dönemlerde- ilk şiirimi seslendirerek seslendirme yapmanın hazzına ulaştım ve tabii ki artık stüdyo ortamına girmiş oldum. O ortamın büyüsüne oldukça kapılmış olmalıyım. Bu sayede uzun yıllar bu seslendirmelerimi dinleyicilerimle buluşturdum.

2014 yılında seslendirme ve yazı sanatının biraz dışına çıktım. Amatör olarak yazdığım “Bir Fincan Sen” isimli ilk kitabımı çıkardım. Eserin her aşamasını -kapağından içeriğine kadar tek başıma tamamladım. Kitabın satışlarını elden yapmama rağmen güzel sonuçlar elde ettim.

Yazmanın tadı âdeta damağımdaydı. Aynı yıllar içerisinde sesimi daha fazla insana duyurabilme arzusuyla Facebook üzerinden canlı yayınlar yapmaya başladım. 2016 yılına kadar getirmiş olduğum canlı yayınlarımın ulaştığı kitleyi arttırabilmek, daha fazla kişiye dokunabilmek adına bir internet radyosu kurmaya karar verdim. 2016 Eylül ayında da kendi radyomu kurdum ve güzel bir dinleyici kitlesiyle yayın hayatımı kesintisiz bir şekilde bugüne getirdim. 2019 yılına geldiğimizde ise yazdığım yazıları yayımlamak ve yazan, yazmaya çalışan insanların yollarına bir nebze ışık tutabilmek adına kendi internet dergimi kurdum. Bugün, yazmaya gönüllü sanatçılarımızla yola devam ediyoruz. Kapımız, belirli şartlar ekseninde yazarlarımıza her zaman açıktır.

 

2016 → Noksanlar Kenti Radyo Kurucusu ve Yayıncısı

2018 → Altınbaş Üniversitesi Radyosu Yayıncılığı

2018 → Kanal 34 Radyo Yayıncılığı

2019 → Lavinya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

2020 → Bayrampaşa Belediyesi – Baygem Radyo Yayıncılığı

2022 → Karanlık Oda Production Kurucusu

2022 → İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi – Öğretim Görevlisi

2023 → GSB – Fatih Gençlik Merkezi – Radyo Akademi Eğitmeni

 

Bugün  “Neden Başarısız Olayım?” konu başlığıyla hayalleri olan gençlerimizle buluşarak okullarda konferanslar veriyoruz. Onların renkli hayatlarına rötuş atmak, hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına katkı sağlamak için dolaşmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

Tüm bunlara ek olarak girişimci ve eğitmen rolümle TV programlarına katılımlarım da devam etmektedir. Nefesimin yettiği ve şartlarımın uygun olduğu müddetçe susmayacağım.”

KAYNAK: Bilgi teyidi (29.07.2027).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör