Deniz Sipahi (Oyuncu)

Şarkıcı, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
25 Kasım, 1985
Eğitim
Marmara Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği
Burç

Oyuncu, şarkıcı. 25 Kasım 1985, İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği mezunudur. İstanbul'da ilk olarak Akademi Türkiye yarışmasına katıldı ve finale kadar ilerledi. Yarışmanın ardından arkadaşları ile Popart grubunu kurarak uzun süre beraber sahne aldılar. Deniz Sipahi, Popart'ın ardından bir yandan çeşitli mekanlarda sahne alırken şan dersi almaya da devam etti.

İlk televizyon deneyimini 2009 yılında Kız Kaçıran dizisinde Fatoş karakteri ile yapan Deniz Sipahi, daha sonra birçok dizi ve film de rol aldı

Müziği ve oyunculuğu birlikte sürdüren ve oyuncu Deniz Sipahi, son dönemin en popüler gençlik dizisi Güneşi Beklerken’in son iki bölümünde söylediği “Karaborsa” isimli şarkısı ile sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti. Sonra da Deniz Sipahi’nin ilk albümünün habercisi olan “Karaborsa”, DMC etiketiyle dijital platformlar ve radyolarda yerini aldı.

Söz ve müziği Hakan Tunçbilek’e, düzenlemesi Alparslan Türer ve Emre Can’a ait olan Deniz Sipahi’nin ilk single’ı “Karaborsa”, özellikle dizide yayınlandıktan sonra sıkı bir takipçi kitlesi kazandı.

Yaklaşık 10 yıldır yaptığı oyunculuğun yanı sıra sahnede vokal olarak ilk kez Burak Kut’la çalışmaya başlayan Deniz Sipahi; ardından Ajda Pekkan, Sinan Erkoç, Gökhan Türkmen gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Genç sanatçı, döneminin popüler dizilerinden Dürüye’nin Güğümleri’nde başrollerden biri olarak sevenlerinin karşısına çıkarken, aynı dizinin müziklerini de seslendirdi.

Deniz Sipahi, Karaborsa’nın görselleri için iki ayrı fotoğraf çekiminde, Kemal Kekeva ve Burak Erzincanlı’nın objektiflerine verdiği pozlarda güçlü yorumunun yanı sıra oyunculuğunu da konuşturdu. Kapak tasarımını Bestimage’ın hazırladığı Karaborsa’nın video klibi için kamera karşısına geçen olan Deniz Sipahi ve ekibi; renkli, dinamik ve keyifli sahnelere imza attı.

Deniz Sipahi, yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir.

 

Ajans: Cem Tatlıtuğ Agency

 

Rol Aldığı Film ve Diziler:

 

Hayati Tehlike (Sinema Filmi 2016)

Can Tertip (İlknur, Sinema Filmi 2015)

Ne Gelen Var Ne Giden (Sinema Filmi 2014)

Büyük Günah (TV Filmi 2013)

Beni Deli Etme (Sevinç, TV Dizisi 2013)

Nobody Comes Nobody Goes (Yasemin, 2013)

Bir Kadın Tanıdım (Aslı, TV Dizisi 2011)

Dürüye'nin Güğümleri (TV Dizisi Halime, 2010-2011)

Deniz Yıldızı (TV Dizisi Nehir, 2013-2015)

Kız Kaçıran (Fatoş, TV Dizisi 2009)

 

Diskografi:

 

Özgürlüğüm Senin,

Karaborsa

 

Popüler Şarkıları:

 

Düşünme Hiç (Ajda Pekkan Cover)

Raf (Deeperise Cover)

Özgürlüğüm Senin

Kanatlarım Var Ruhumda (Nil Karaibrahimgil Cover)

Yolun Başında (Sertab Erener Cover)

Özgürlüğün Senin

Aslolan Aşktır (Sertab Erener Cover)

Saçlar (Kalben Cover)

Karaborsa (Canlı)

 

KAYNAK: Deniz Sipahi (imdb.com, 09.08.2020), Deniz Sipahi (sinematurk.com, 09.08.2020), Deniz Sipahi (diziler.com, 09.08.2020), Deniz Sipahi (intersinema.com, 09.08.2020), Deniz Sipahi (beyazperde.com, 09.08.2020) Deniz Sipahi albümleri- popüler şarkıları (muzikdinle.com.tr, izlesene.com, 09.08.2020).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör