Mahmut Haldun Sönmezer

Yazar

Doğum
17 Şubat, 1971
Eğitim
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
Burç

Eğitimci-yazar. 17 Şubat 1971’de İzmir’in Bergama ilçesinde doğdu. Çocukluk yıllarından itibaren kitaplara karşı derin bir ilgi duydu. Özellikle babasının bir kitap sevdalısı olması, selülozla bugüne kadar devam eden bir dostluk kurmasında etkili oldu.

İlk ve orta eğitimini Dikili ve daha sonra da memleketi olan Bergama’da yaptı. 1999 senesinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun oldu. 2004 senesinde ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi ana bilim dalında yüksek lisansını tamamladı. 1999 senesinin kasımından beri İstanbul’da MEB’e bağlı kurumlarda eğitimci olarak görev yapmakta olup bir yandan da okuma ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlk yazı denemelerini doksanlı yıllarda gerçekleştirdi. İlk yazısı 5 Ağustos 1993’te Ortadoğu Gazetesi’nde çıktı. Takip eden yıllarda Ortadoğu, Gündüz gibi dönemin bazı milliyetçi yayın organlarında yazıları neşredildi. Daha sonra uzun bir süre yazmadı. 2014’ten itibaren yeniden yazmaya başladı. Çeşitli internet siteleri ile Divanyolu Dergisi’nde yazıları yayımlandı. İlk kitabı olan “Modernleşme Sürecinde İstanbul Yahudileri” isimli alan araştırması Haziran 2020’de piyasaya çıktı.

“Hababam Sınıfı Gerçeği ve Şaban’ın Hâl-i Pür Melâli” isimli yazısından dolayı 2014’te Divanyolu Dergisi Sanat ve yıl içinde yayımlanan bütün yazılarından dolayı da 2017’de Divanyolu Dergisi Kültür ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca 2017-2019 yılları arasında Divan Edebiyatı Vakfı’nda iki buçuk yıl boyunca başkan yardımcılığı görevini de yürütmüştür.

KAYNAK: Bilgi teyidi (12.07.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör