Abdullah Koç (Siyasetçi)

Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Adalet Yüksekokulu

Hukukçu, avukat, siyasetçi, XXVII. Dönem Ağrı Milletvekili. 1972, Diyadin / Ağrı doğumlu. Baba adı Ahmet, anne adı Hacice.  İlk ve ortaöğrenimini Ağrı / Diyadin’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Adalet Yüksekokulu, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Turizm ve Seyahat Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Özgür Üniversitenin kuruluşunda yer aldı ve burada 2 yıl eğitim gördü.

Özgür Üniversite bünyesinde çıkarılan Özgür Bilim dergisinde yazıları yayımlandı. Orta Doğu’da petrol sorunu, az gelişmişlik sorunu ve savaş hukuku konularında yaptığı çalışmalar bu dergide yayımlandı.

1999 yılından bu yana Ankara Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık yaptı. Dağcılık ve doğa sporları ile ilgili birkaç kulübün kuruculuğu ve başkanlığını üstlendi. Doğaya karşı işlenen suçlar, doğa sporlarında liderin sorumluluğu ve arama kurtarma aşamasında ortaya çıkacak sorunlar konularında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde yapılan Uluslararası Doğa Sporları ve Bilim Sempozyumu’nda çeşitli bilimsel sunumlar yaptı. İşçi katliamı ve iş hukuku konusunda çalışmalar yaptı; çeşitli dergilerde makaleleri yayımlandı. Bir dönem Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde resmî sertifikalı avukat kâtipleri için meslek edindirme eğitimi verdi. 15 yıl boyunca dağcılık sporuyla ilgilendi; uluslararası alanda birçok tırmanış yaptı.

Abdullah Koç, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden XXVII. Dönem Ağrı Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Adalet Komisyonu Üyesi oldu. Kürtçe ve orta düzeyde Fransızca bilen Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: 27. Yasama Dönemi Milletvekilleri (tbmm.gov.tr, 24.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör