İbrahim Eren

Genel Müdür, Kamu Yöneticisi

Doğum
-
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Kamu Yöneticisi, TRT Genel Müdürü - Yönetim Kurulu Başkanı. 1981 doğumlu. IRCICA Genel Direktörü Halit Eren’in oğludur. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur.

Çalışma hayatına kültür sanat alanında çeşitli firmalarda görev alarak başlayan İbrahim Eren, daha sonra medya prodüksiyon sektöründe ulusal ve uluslararası belgeseller, animasyonlar, tanıtım filmleri ve reklamlar olmak üzere birçok programın yapımcılığını üstlenmiştir.

2008 yılında Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATV’de göreve başlayan İbrahim Eren, ATV İngiltere Temsilciğini yaptıktan sonra 2010 yılından itibaren sırasıyla; ATV Avrupa’nın Genel Müdürlüğü ve ATV’nin Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Buradaki görevinde özellikle iç yapımların etkin ve verimli hale getirilmesi, kanalın yeniden yapılandırılma stratejilerinin belirlenmesi süreçlerini yönetmiştir.

Londra’da bulunan University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Eren, 2013 yılı Temmuz ayından itibaren Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) kurumunda Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

TRT’de göreve başlaması ile beraber Diriliş, Payitaht Abdülhamit, Filinta, Sevda Kuşun Kanadında, Yedi Güzel Adam, Seddülbahir 32 Saat ve Büyük Sürgün Kafkasya gibi milli projelere imza atan Eren, Türkiye’nin ilk uluslararası haber kanalı TRT World’ün kuruluşunu gerçekleştirmiştir.

İbrahim Eren, Avrupa Yayıncılar Birliği (European Broadcasting Union - EBU) yönetim kurulu üyeliği ve  Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) Başkan Yardımcılığının yanı sıra TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliği ve International Emmy direktörlüğü görevlerini de yürütmektedir.

İbrahim Eren evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

KAYNAKÇA: TRT Genel Müdürü İbrahim Eren kimdir? (sozcu.com.tr,  10 Temmuz 2017), TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ile Röportaj - TRT Belgesel Ödülleri (YouTube, 13 Mayıs 2017), TRT'ye 'Batı Trakya' kökenli isim (hudutgazetesi.com, 17.05.2017), Yeni TRT Genel Müdürü İbrahim Eren kimdir? (sabah.com.tr, 10 Temmuz 2017), TRT Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Eren atandı (ntv.com.tr, 10 Temmuz 2017), TRT Genel Müdürü İbrahim Eren oldu! İbrahim Eren kimdir? (yenisafak.com, 10 Temmuz 2017), TRT Genel Müdürü Eren gençlere TRT'nin projelerini anlattı - TRT Haber (YouTube, 4 Ağustos 2018), TRT Genel Müdürü - Yönetim Kurulu Başkanı - İbrahim Eren (trt.net.tr/kurumsal, 07.08.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör