Pınar Abay

Genel Müdür, İş İnsanı

Eğitim
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü

PINAR ABAY

İş Kadını, Yönetici, ING Bank Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi. Pınar Abay, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladıktan sonra işletme yüksek lisansını Harvard Business School’da yaptı. Kariyerine 1998 yılında, McKinsey & Company İstanbul ofisinde bankacılık sektörü danışmanı olarak başlayan Abay, daha sonra Silikon Vadisi’nde teknoloji alanındaki müşterilerine hizmet verdi ve şirketin San Francisco ve New York ofislerinde çalıştı. Abay, 1 Ekim 2011 yılında ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni üstlenmeden önce, McKinsey & Company Türkiye’nin bankacılık sektöründen sorumlu yönetici ortağı olarak görev alıyordu. Halen, Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nde (YASED) Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte ve yabancı yatırımlı Bankaları temsil etmektedir.

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, ING Belçika Bağımsız Yönetim Kurulu  Üyeliği’ne atandı. ING Bank Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Abay, Belçika pazarında ilk 3’te yer alan ve ING Grubu’nun genel gelirleri içerisinde önemli paya sahip olan ING Belçika’nın 15 Temmuz itibarıyla Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

ING Belçika Yönetim Kurulu Başkanı Eric Boyer de lae Giroday atamaya ilişkin olarak; “Yönetim Kurulu’nun aldığı atama kararını duyurmaktan mutluluk duyuyorum. ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay’ın bankacılık sektöründeki derin bilgi birikimi ve deneyimleri ile Yönetim Kurulumuzun işleyişine büyük katma değer sağlayacağına eminim” dedi.

Koos Timmermans Hissedarı Temsilen Bağımsız Üye - ING Bank SA/NV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Abay yönetimindeki ING Bank Türkiye’nin 2016’da aktif toplamı 58 milyar TL, net kârı ise 592 milyon TL olarak gerçekleşti. Özkaynak hacmi 5,1 milyar TL olurken, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 17,08 seviyesine ulaştı. 2016’da mobil bankacılık müşteri payı yüzde 85’e yükselen bankanın, yeni nesil mobil finans çözümü ParaMara uygulamasının aktif kullanıcı sayısı 120 bin oldu. Abay, Avusturya’nın mobil bankacılık yazılımı ve ING Grubu’nun ATM yazılımlarının Türk ekipler tarafından hazırlanmasına öncülük etti. 2017 ve sonrası için Abay’ın hedefi, dijitalleşme, teknoloji ve mobile yatırım alanlarında olacak.

KAYNAKÇA: ING'yi uyardı, bankaya genel müdür oldu (patronlardunyasi.com, 17 Temmuz 2012), En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017), ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, YK üyesi oldu (Hürriyet Haber, 05.09.2018).       

 

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör