Mehmet Akarca (Samsunlu)

Genel Müdür, Kamu Yöneticisi, Mimar, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
20 Kasım, 1952
Eğitim
KTÜ Mimarlık Fakültesi
Burç

Yüksek Mimar Mühendis, kamu yöneticisi, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü, siyaset adamı, XVIII. Dönem Samsun Milletvekili. 20 Kasım 1952'de Samsun'da doğdu. Baba adı Bahri Osman, anne adı Şükran. KTÜ Mimarlık Fakültesinden Yüksek Mimar Mühendis olarak mezun oldu.

Üniversite yıllarında sınav kazanarak girdiği TRT Trabzon Radyosu'ndan sonra yine geniş katılımlı bir sınavı kazanarak Ankara'ya-TRT Haber Merkezine 'Redaktör Spiker' olarak atandı. Uzun yıllar bu görevini sürdürdü. Ardından zamanın Başbakanı Turgut Özal'ın teklifi üzerine politikaya girerek 'Samsun Milletvekili' seçildi. Bir sonraki dönemde ise kendi arzusuyla politikadan ayrıldı.

Daha sonra sırasıyla, Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, E-TV Genel Müdürü, Kanal D Ankara Temsilcisi, ardından da Kanal D-Star TV-CNN Türk ve D Smart'ı bünyesinde bulunduran Doğan TV Ankara Temsilcisi olarak çalışma hayatını sürdürdü. Turkuvaz Yayıncılığın kuruluşunu müteakip bu kez ATV Ankara Temsilciği görevini üstlenen Akarca, bu görevinin yanı sıra A-Haber'de hafta içi her gün 'Günün Yorumu' ile ekrana geldi, Takvim gazetesinde de yedi yıla yakın süre köşe yazıları ile yer aldı.

29.11.1987 genel seçimlerinde ANAP’tan XVIII. Dönem Samsun Milletvekili seçilerek 20.10.1991 tarihine kadar TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Ülkemizdeki ulusal televizyon ve radyoların hemen tamamındaki haber programlarında çeşitli konulardaki gelişmelerle ilgili görüşlerini seyirci ve dinleyiciyle pek çok kez paylaşmış olan Mehmet Akarca, 1 Eylül 2016'da 'Başbakan Başmüşaviri' görevine atandı ve ardından da 'Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü' olarak görevlendirildi. Evli, 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Genel Müdürlerimiz (byegm.gov.tr, 16.10.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör