Göksun Çavdar

Klarnet Virtiözü, Soprano, Müzisyen

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı

Müzisyen, soprano, klarnet ve soprano saksafon çalgıcısı. 1974 yılında Fransa'da doğdu. 11 yaşında Türkiye'ye geldikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girerek, Tülay Örser'den klarnet ve Kamil Özler'den kompozisyon eğitimi aldı. İlerleyen yıllarda sibemol klarnetin yanı sıra alto saksafon ve soprano saksafonda da kendini kanıtladı.

Türk popüler müziğinin büyük bir bölümüne katkıda bulunan sanatçı, sayısız albümde çalmış ve birçok yıldıza gerek sahnede gerekse albüm kayıtlarında eşlik etmiştir. Bunlara örnek olarak Ajda Pekkan, Burcu Güneş, Candan Erçetin, Fahir Atakoğlu, Göksel Baktagir, Gürol Ağırbaş, Halil Sezai, Kenan Doğulu, Nil Karaibrahimgil, Mısırlı Ahmet,Ozan Doğulu, Sezen Aksu, Sıla, Volkan Konak, Zara, Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli verilebilir. Çavdar, aynı zamanda Atatürk Kültür Merkezi Modern Folk Grubu sanatçısıdır.

Rubato grubu sanatçılarından.  Grubun klarnet ve saksafondan sorumlu üyesi Göksun Çavdar'ın hikayesi de ilginç. Fransa'da doğup büyümüş. Ortaokul çağlarında gelmişler İstanbul'a. Okuduğu Fransız kolejinden Türkçe bilmediği için atılmış. Sonrasında konservatuvara girmiş.

Göksun Çavdar, Rubato'yu şöyle anlatıyor: "Sadelik en büyük amacımız. Hepimiz enstrüman konusunda tecrübeye sahibiz. Ama mesele ortaya ruhunuzu koyabilmekte. Tekniği iyi bilip, bunu insanların gözüne sokmak değil amacımız. Müzik sadece teknik bir konu değil. Ruh olmadan olmaz. O ortak ruhu yakalamaya çalışıyoruz birlikte."

 

Rubato Zamanı

 

Rubato grubu, 3 Haziran 2019 tarihinden itibaren Show Tv’de “Rubato Zamanı” adlı bir müzik programını hazırlayıp sunmaya başladılar. Programda konuk sanatçılarla birlikte şarkılarını söylemeye devam ediyorlar.

 

Albümleri:

 

Yağmurlar

İKİ

Rubato Bir / One

ÜÇ

Anason Kokan Şarkılar

Rubato ve Arkadaşları

 

Popüler Şarkıları:

 

Kal Benim İçin (feat. Simge)

Unuturum Diye Yorma Kendini

Alma Ahımı

Kaç Kadeh Kırıldı (Unutamadım)

Canım Efendim (feat. Hakan Altun)

Bir Gülü Sevdim (feat. Buray)

Yıkılmışım Ben

Akşam Güneşi (feat. Tuğçe Kandemir)

Sus (feat. Simge)

Yorgun Yıllarım (feat. Eli Türkoğlu)

 

KAYNAKÇA: Rubato: Tek kişi gibi çalan 4 adam (sabah.com.tr, 12.1.2019), Rubato Kimdir? Rubato Ne demek? (yenicikanlar.com.tr, hurriyet.com.tr,  a24.com.tr, diziseti.tv,  eksisozluk.com, superhaber.tv,  ceylanlevent.blogspot.com, 14.07.2019),  Rubato albümleri (muzikdinle.com.tr, izlesene.com, 14.07.2019), Eralp Görgün (facebook, 15.07.2019),Göksun Çavdar (muzikotek.com.tr, 14.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör