Malatyalı İbrahim

Şarkıcı, Müzisyen

Doğum
-
Diğer İsimler
Tam adı İbrahim Dulkadir

Müzisyen, Şarkıcı. Tam adı İbrahim Dulkadir. Malatya Doğanşehir doğumlu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Ortaokul ve lisede müziğe olan tutkum ve kabiliyeti onu bir gün İstanbul’a (şimdiki Doğubank İşhanı) plakçılar çarşısına attı.

İrili ufaklı sahne programlarından sonra 3 adet 45'lik plak yaptım ve bir süre sonra vatani görevimi yapmak üzere askere gitti. Asker dönüşü evlenip Almanya'ya gitti.

Fabrikada çalışırken minareci kaset firmasıyla tanışma fırsatını buldu ve anlaşıp 8 kaset yaptı. Almanya'da 5 sene kaldıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.

Almanya'da yaptığı kasetler Unkapanı Plakçılar Çarşısında korsan olarak başarı grafiğini yakalamış olacaktı ki hemen teklifler gelmeye başladı.

İlk kasetini "Hayatımın Kadını" ismini taşıyan albümünü güneş kasetçiliğe yaptı. Sonra sırasıyla Şah Plak, İleri Plak, Aykut Plak, Özdemir Plak, Bestem Plak, Melodi Plak kasetçiliklerle şimdiye kadar 37 albüm,3 45'lik plak,1 Long plak ve 3 tane başrol sinema filmi yaptı.

1980 senesinde Almanya kasetlerine okumuş olduğu "Eller Aldı" şarkısı 1986 senesinde rahmetli Bergen ve 45 sanatçı tarafından okundu. Bu eser MÜYAP başkanı rahmetli Yaşar Kekeva tarafından Hilton Otel'inde verilen bir ödül kazandırdı. O süre içerisinde "Sarayburnunda Aşk" en çok satan kaseti olarak şöhret merdivenlerini yavaş yavaş tırmanmasına neden olmuştur.

 

Popüler Şarkıları:

 

Unutamıyorum

Vefasız Düştü Şansıma

Yalnız Kaldım Sensiz

Yarın Başka Bir Gündür

Kime Sorayım

Derdimi Kimlere Desem

Sevenlerin Sonu

Tesellim Sabahlarda

Mazideki Günler

Uzakta Olsan da Özlerim

Karar Verdim İçmemeye.mp4

Saçlarından Bir Tel Yolla

Güle Güle Git

Canım Seni Sevmek İstiyor

Anladım Sensiz Olmaz

Zalimsin Kader

 

Rol Aldığı Sinema Filmleri:

 

Perişandı Gördüğümde (1986)

Mahşerde Buluşalım (1985)

 

KAYNAKÇA: Malatyalı İbrahim kimdir? (besteciler.com, 06.04.2019), Malatyalı İbrahim kimdir? (mynet.com, 06.04.2019), Malatyalı İbrahim kimdir? (facebook.com, 06.04.2019), Malatyalı İbrahim (sinematurk.com, 06.04.2019), Malatyalı İbrahim Albümleri (besteciler.com, 06.04.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör