Gökçe Dinçer

Rock Şarkıcısı, Müzisyen

Doğum
09 Eylül, 1979
Eğitim
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Burç
Diğer İsimler
Gökçe Dinçer

Müzisyen, Pop Rock, Alternatif Rock müzik sanatçısı, söz yazarı ve besteci. Tam adı Gökçe Dinçer, sahne adı Gökçe’dir. 9 Eylül 1979 tarihinde İstanbul'da müzisyen bir babanın kızı olarak dünyaya geldi. Müzik hayatına ilkokul yıllarında aldığı piyano dersleriyle başladı. Daha sonra vurmalı sazlara olan ilgisiyle davul kurslarına devam etti. Üniversite yıllarında Axilic ve Sleepy Gonzales adında vokal yaptığı iki ayrı grubu oldu. Dört sene çeşitli bar, festival ve üniversite konserleri verdi.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanat yönetimi mezunu olduktan sonra 2 yıl bir reklam şirketinde sanat yönetmeni olarak çalıştı. Hayatının geri kalanını şarkı söyleyerek ve davul çalarak geçirmeye karar veren Gökçe, işi bırakarak 3 kadın müzisyenden oluşan bir grupta davul çalmaya başladı. Yaklaşık 2 sene İstanbul, Bursa, Biga, Marmaris ve Ankara’da çeşitli konserler verdiler.

20 yaşından beri yaptığı besteleri ve birikimlerini bir albümde toplamaya karar veren Gökçe, prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü üstlenen Alen Konakoğlu ile stüdyo çalışmalarına başladı. 2007 senesinde şimdiki menajeri Bora Yeter'le tanışan Gökçe, aynı dönemde Bora Yeter vasıtasıyla tanıştığı yapım firması Pasaj Müzik'le anlaşarak ilk albümü Böğürtlenli Reçel'i çıkardı. 2008 senesinde Türkiye çapında 50'den fazla konser veren Gökçe, 25 Nisan 2009'da yine Pasaj Müzik etiketiyle ikinci albümü 5 Kuruş Yok'u çıkardı.

2008 Bahar dönemi konserlerinden Tokat, Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2007-2008 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde Rafet El Roman ile beraber konser verdi.

Gökçe Dinçer, 1 Mayıs 2014 tarihinde Marmaris’in tanınmış diş hekimlerinden Bülent Gençer ile Paris Başkonsolosluğu’nda evlendi.

Gökçe, 2007'de ilk albümü Böğürtlenli Reçel ve 2009'da Beş Kuruş Yok adlı albümlerini çıkardı. Bu albümlerden "Aradım Seni", "Vay Be Ben Neymişim", "5 Kuruş" ve "Anladım Ki" Türkiye çapında hit oldu. Temmuz 2011'de "Tutti Frutti Te Kelas" adında bir çingene şarkısından uyarlama "Tuttu Fırlattı" şarkısı ile Türkiye resmi şarkı listesinde 1 numara oldu ve bunu başaran tek rock şarkısı olmayı başardı. Aynı zamanda YouTube'da en çok izlenen Türkçe kadın müzik videosu rekorunu kırdı. Ocak 2012'de üçüncü albümü Kaktüs Çiçeği'ni çıkardı. İlk video klibi "Ne Yapardım?" sanatçının en büyük hitlerinden biri haline geldi. Son olarak "Oh Olsun" adlı şarkısını kliplendirdi.

Gökçe,"Tuttu Fırlattı" ile Youtube'da en çok izlenen Türkçe kadın müzik videosu rekoruna sahiptir.2012'deki yükselen başarı grafiği ile Altın Kelebek Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" seçildi. Azerbaycan'da düzenlenen The First 2012 ödül töreninde "Yılın Pop Sanatçısı" ödülünü aldı. Yine 2012'de Pınar Kido'nun reklam yüzü oldu ve reklamın yarışması sanatçının hit şarkısı "Tuttu Fırlattı" üzerine yapıldı.

Daha sonra Matruşka albümüyle birlikte Beata Palya'ya ait Transilvania film müziği "Tchiki Tchiki" şarkısından uyarlama "Çık Çık Hayatımdan" şarkısına çekilen klibiyle 2014'te yeniden televizyonlarda yerini aldı.

 

Ödül ve adaylıkları:

 

2008 Gökçe Powertürk Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Adaylık Kral TV Video Müzik Ödülleri Adaylık

2012 Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Solist Kazandı Tuttu Fırlattı İTÜ EMÖS Yılın En BaşArı'lıları Yılın En BaşArı’lı Şarkısı Kazandı Aslan Max 23 Nisan Ödülleri En Sevilen Şarkı Kazandı Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Şarkısı Kazandı Gökçe Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri En İyi Rock Sanatçısı Kazandı Gerçek Pop Ödülleri Adaylık The First 2012 Yılın Pop Sanatçısı Kazandı Elle Style Ödülleri Müzik Starı.

 

Albümleri:

Gökçe Albümleri

Hep Beraber Deliriyoruz

Kırmızı Kurdele

Vazgeçmeseydin Keşke

Tik Tak Iko Iko

 Çık Hayatımdan

Matruşka

Kaktüs Çiçeği

5 Kuruş Yok

Böğürtlenli Reçel

 

Popüler Şarkıları:

 

Hep Beraber Deliriyoruz

Artist

Tuttu Fırlattı

Her Şey Bitmedi Bitemez

Yeni Bir Hayata

Seviyorum Özlüyorum

Vazgeçmeseydin Keşke

Aşık Olmak İstemiyorum

Fani Dünya

Tik Tak Iko Iko

 

KAYNAKÇA: Gökçe Dinçer (hürriyet.com.tr, 27.02.2019), Gökçe Dinçer (milliyet.com.tr, 27.02.2019), Gökçe Albümleri (muzikdinle.com.tr, 27.02.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör