Selda Bağdat Bahadır

Matematik Mühendisi, Genel Müdür, Yönetici, İş İnsanı

Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü

Matematik Mühendisi, İşkadını, Yönetici, Fujitsu Türkiye Genel Müdürü. İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun olan Selda Bağdat Bahadır, Fujitsu'ya katılmadan önce IBM'de GBS Vodafone MEA Bölgesi Müdürü olarak görev yapıyordu. 25 yıldır yürüttüğü kariyerinde IBM, Cisco ve Gantek gibi sektörün öne çıkan bilişim ve telekomünikasyon firmalarında üst düzey yöneticilik yapan Bahadır, evli ve bir çocuk sahibi.

Selda Bağdat Bahadır, 2018 yılında Capital ve Ekonomist Türkiye'nin '50 Güçlü Kadın' CEO’su arasında gösterildi.

Fujitsu Türkiye, 2016’da yüzde 10 büyüdü. Şirket savunma ve siber güvenlik alanlarında 2017’de 5 milyar dolar yatırım gerçekleştirecek. Türkiye pazarında ise savunma sanayiinde siber güvenlik çözümleri öne çıkacak.

Selda Bağdat Bahadır, savunma, sağlık, finans ve kamu hizmetleri alanlarında yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT) konularına ağırlık verecek. Güvenilir dijital dönüşüm ve inovasyon ortağı olarak marka imajının güçlendirilmesi yönünde ekibiyle çalışıyor. 

​ KAYNAKÇA: Fujitsu Türkiye'de Selda Bağdat Bahadır Dönemi (25 Mayıs 2015), En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017), Türkiye'nin '50 Güçlü Kadın' CEO’su belli oldu! (Hürriyet Haber, 05.09.2018).

          

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör