Bürokrat, Bankacı, Vakıfbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, STK Yöneticisi. 1963 yılında Trabzon’da doğdu. Meslek hayatına 1991 yılında Vakıfbank’ta başlamış, bu bankanın çeşitli şube ve birimlerinde müdürlük yapmış, Bilgi İşlem, Bireysel Bankacılık, Bankacılık Operasyonları, Temel Bankacılık Uygulama Geliştirme birimlerinde ise başkanlık görevlerini yürütmüştür.

Temmuz 2018 tarihinde Vakıfbank Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Üstünsalih, 27 Mayıs 2019 tarihinden itibaren ise görevine Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olarak devam etmektedir. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, Güneş Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Abdi Serdar Üstünsalih, birçok vakıf ve dernekte de görev yapmış, Trabzonspor Başkan Yardımcısı görevini üstlenmiştir.

KAYNAKÇA: Abdi Serdar Üstünsalih reçeteyi sundu (fanatik.com.tr , 09 Ocak 2015), Vakıfbank'ta Yeni Genel Müdür Abdi Serdar Üstünsalih (voleybolmanset.com, 28 Mayıs 2019),  Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri (vakifbank.com.tr, 17.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör