Doğanay Tüzüngüç

Müzik Organizatörü, Pop Müzik Yorumcusu

Doğum
06 Mayıs, 1971
Eğitim
New York Üniversitesi Pazarlama Bölümü
Burç

Pop müzik yorumcusu, müzik organizatörü. 6 Mayıs 1971, İstanbul doğumlu. İstanbul’un Nişantaşı semtinde noter başvekilliğinden emekli bir baba ve eski bankacı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. İlkokulu Nilüfer Hatun İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi ise Nişantaşı Kız Lisesi’nde bitirdi. iki yıl boyunca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. New York University Pazarlama bölümünden mezun oldu. Mezun olmasının ardından 8 yıl boyunca New York’da kaldı. Orada sahne hizmetleri ile ilgili çalışmalar yaptı, pek çok eyalette festivaller, konserler düzenledi. Pek çok Türk sanatçısının Amerika’daki organizasyonlarında yer aldı. Bu etkinliklerde hem solist hem de organizatör kimliği ile pek çok etkinlikte yer aldı. 2007 yılında Türkiye’ye dönerek yine aynı alanlarda Türkiye’de faaliyetlerini devam ettirdi.

2004 yılında Türkiye Popstar yarışmasına katılarak finale kaldı. Dereceye girenlerin okuduğu şarkılardan oluşan “Popstar 2” albümünde “Devlerin Aşkı” adlı şarkıyı seslendirdi. 2007 yılında ilk albümü “Bence D”yi MSG Müzik etiketiyle piyasaya sürdü. İlk klibini “Erkeleri Yenelim”e çeken Doğanay aynı yıl bir Anadolu turnesine çıktı. Ardından “Yarabbim” ve “Bayılıyorum” şarkılarına klip çekti. Daha sonra kendi müzikal backround’unu da katarak Müzik Direktörü Kerim İzlemek ile ortak olarak İstanbul Orkestrası’nı kurdu. Halen hem orkestra hem müzikal organizasyonlar alanında hizmet vermektedir. Bence D (2007) adlı bir albümü vardır.

KAYNAKÇA: Doğanay Tüzüngüç (istanbulorkestrasi.com, erişim: 27 Kasım 2015), Doğanay (Vikipedi, erişim: 27 Kasım 2015), Doğanay Tüzüngüç (magazinci.com, erişim: 27 Kasım 2015).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör