Fatma Seniha Nükhet Hotar

Profesör, Milletvekili, İktisatçı, Akademisyen

Eğitim
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisatçı, akademisyen, profesör, politikacı, milletvekili, Ak Parti eski genel başkan yardımcılarından. Meclis kayıtlarında Nükhet Hotar Göksel olarak da geçer. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990'da doçent, 1998'de profesör oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi ve Resmi Arabulucu oldu. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda makalesi yayınlandı.

3 Kasım 2002 seçimleriyle beraber Ak Parti’de Siyaset yapan Nükhet Hotar, 22., 23., 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. 22. Dönem'de AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Başkanvekilliği, 23. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti 1, 2, 3, 4, ve 5. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, hemen akabinde de Merkez Yürütme Kurulu’na seçilen Hotar, AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

29 Mayıs 2017'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belli oldu. Bu MYK'da Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’nın yerine Hamza Dağ getirildi.

Nükhet Hotar, Sosyal Politikalar alanında projeler geliştirmiş, parti politikalarında ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Özellikle Yaşlı ve Engelli Politikalarının geliştirilmesine, Çevre Sağlığının Korunmasına, Beyin Göçünün tersine dönüşümünü sağlamak gibi Sosyal sorunların çözüm önerilerine yönelik birçok çalışma yürütmüştür. Dezavantajlı grupların sosyal hayata katılımı, eğitimden, istihdama, İstihdamdan Sağlığa her alandaki mağduriyetlerini gidermeye yönelik projelerin hayata geçirilmesini sağlamıştır. Ulusal ve Uluslararası düzeyde birçok programa ev sahipliği yapmış, katılım sağlamış ve partisinin Sosyal Politikalar alanında yaptığı çalışmaların duyurulmasını sağlamıştır.

Nükhet Hotar, iyi derecede İngilizce bilmektedir, 1 çocuk annesidir.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Yıldırım, Ak Parti MYK'sını açıkladı! (haber7.com, 24.5.2016), 26. Dönem Milletvekilleri – İzmir (akparti.org.tr, 27.05.2016), Erdoğan'ın A Takımı açıklandı. İşte yeni MYK (29.05.2017).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör