Aylin Şenol

Perküsyonist, Müzisyen, Eğitimci

Doğum
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Koro Bölümü

Müzisyen, perküsyonist, eğitimci. 1971, Ankara doğumlu. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı Koro Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Çeşitli tarihlerde Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nce düzenlenen seminer, kurs ve yaz okulu programlarında Orff Yaklaşımı Temelinde Müzik ve Hareket Eğitimi konusunda alanında uzman kişilerden eğitim aldı.

1994 yılından bu yana çeşitli anaokullarında müzik öğretmenliği ve çocuklara yönelik ritm çalışmaları yapmaktadır. Ayrıca “Orff Yaklaşımı” konulu öğretmen eğitimleri, "Okul Öncesinde Ritm, Müzik ve Hareket Eğitimi" konulu periyodik atölye çalışmaları,  orff eğitimi konulu sunumları, çocuklar ve yetişkinlere yönelik periyodik “Latin Perküsyonu” eğitimleri vermektedir. 2004 yılında Okay Temiz Ritim Atölyesinde ve Zilli Bayan Perküsyon Topluluğu'nda perküsyonist olarak görev aldı.

2005 yılından itibaren Engin Gürkey Perküsyon Atölyesi’nde perküsyon çalışmalarına ve İstanbul Vurmalı Çalgılar Topluluğu (İVÇT) perküsyonistliğine devam etmektedir.

KAYNAK: (akademicizgi.com, 25.11.2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör