Sanan Ahmet Kasap

Hukukçu, Yazar, Şair

Doğum
Eğitim
Bağdat Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu, şair, yazar. 1944, Kale / Erbil / Irak doğumlu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Erbil’de tamamladı. 1968 yılında Bağdat Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek, Erbil’de avukatlık yapmaya başladı. 1974 yılında Erbil’de açılan Türkmen Kardeşlik Ocağının uzun yıllar başkanlığını yaptı.

İlk gençliğinden itibaren edebiyata ilgi duyan Sanan Ahmet Kasap, hoyratlar yazarak kendisini kanıtlayan bir şair oldu. Şiirlerinde; yurt sevgisi, birlik, dostluk, kardeşlik ve insanlık gibi hamasi konular büyük ölçüde önem taşır; şiirlerinde en fazla milli konulara yer veriri.

1997 yılında yayımlanan Türkmen Asaleti ve 1999’da yayımlanan Erbil Erbilli adlı kitapları dolayısıyla oradaki yönetim arasında büyük tedirginliğe neden oldu ve bu yüzden bombalı saldırılara uğradı, tehditler aldı. 2000 yılında Irak Türkmen Cephesi’nin başkanlığına getirildi ve 2003 yılına kadar bu görevde kaldı. 

ESERLERİ:

İNCELEME-ARAŞTIRMA-DENEME: Türkmen Asaleti (Erbil, 1997), Erbil Erbilli (Erbil, 1999), Irak Türkmenleri: Türkiye ve Türk Dünyası (Erbil, 2002).

ŞİİR: Her Olaya Bir Şiir (Erbil, 2002).

HAKKINDA: Şemsettin Küzeci / Kerkük Şairleri (2006).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör