Nursel Aydoğan

Gıda Mühendisi, Mühendis, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
17 Kasım, 1958
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Burç

Gıda mühendisi, siyasetçi, Diyarbakır milletvekillerinden. 17 Kasım 1958 tarihinde Bursa / Yenişehir’de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Fatma’dır. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Bursa Ünilever-İş. Dosan Konserve Fabrikası ile Antalya Hıfzıssıhha Enstitüsü ve Mersin Sağlık Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak çalıştı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı Tüm-Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm-Sağlık Sen) ile Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)’ında yöneticilik yaptı.

Nursel Aydoğan, 1999-2005 yılları arasında Mersin Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı, Tutuklu - Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED)’nda genel başkanlık yaptı. 2005 yılında Demokratik Toplum Partisi (DTP)’nin kurucuları arasında yer aldı. Bu partinin MYK üyeliği, Eş Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Aydoğan, 2011 Genel Seçimlerinde (XXIV. Dönem: 12 Haziran 2011 - ), Diyarbakır’dan Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’ndan altı bağımsız arkadaşıyla birlikte milletvekili seçilip TBMM’ye girdikten sonra, Barış ve Demokrasi Partisi  (BDP)’ne geçerek, öteki illerden seçilen milletvekilleriyle birlikte TBMM’de BDP Grubunu oluşturdular. Orta düzeyde İngilizce bilen Aydoğan, evli ve bir çocuk annesidir.

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör