Ekrem İmamoğlu

İşletme Mühendisi, Kamu Yöneticisi, Belediye Başkanı, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü

İşletme mühendisi, kamu yöneticisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Beylikdüzü Belediye eski Başkanı, 23 Haziran 1970`te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

Ekrem İmamoğlu, 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir.

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak girdi. Seçimi kazandıysa da Yüksek Seçim Kuruluna AK Parti ve MHP tarafından bu seçimde şaibeler olduğu yolunda yapılan itirazlar kabul edilerek mazbatası YSK tarafından iptal edildi ve İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi:

 

Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran 2019’de yenilenen seçimlere Millet İttifakı’nın desteklediği CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak katıldı.

Bu seçimde, 31 Mart 2019’da aldığı oyları büyük oranda artırıp 800.000 civarında oy farkıyla en yakın rakibi, Cumhur İttifakı’nın desteklediği AK Parti İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Binali Yıldırım’ı geride bıraktı.

Sonuç büyük oranda belli olunca, AK Parti İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladıkları mesajlarla, yeniden seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kutlayıp başarılar dilediler.

 

Ekrem İmamoğlu, 27.06.2019 günü görevi devraldı

 

23 Haziran seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan aldı. İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ali Yerlikaya’dan devraldı. Kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, “Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük kentine hep beraber hizmet etme karakteriyle hareket edeceğimi herkesin huzurunda elbette ki söz veriyorum” dedi.

İstanbul'da 23 Haziran'da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde geçerli oyların yüzde 54,21'ine denk gelen 4 milyon 741 bin 868 oy alan İmamoğlu, mazbatasını almak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Adliyeye eşi Dilek İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile bazı milletvekili ve partililerle protokol kapısından giren Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na giriş yaptı.

 Mazbatayı İl Seçim Kurulu Başkanı Öner'den alan İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada, seçimin İstanbul'a hayırlı olmasını dileyerek, "İstanbul'umuz Türkiye'mizin lokomotif şehri, umarım en doğru işleri yapacağımız 5 yılı hep birlikte yaşarız." dedi. Çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla mazbatayı alacağına işaret eden İmamoğlu, "Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde, yapacağımız görevlerde cinsiyet eşitliği adına kadınların varlığı adına, kadınların toplumdaki yeri adına da değerli bir mesajdır. Bu mesajı da İstanbul'un şehremini olarak taşımaktan onur duyacağım ve bu konuda gerekeni yapacağımı şimdiden ilk günün ilk mesajı olarak paylaşmak isterim." diye konuştu.

 

23 Haziran 2019’da adayların aldığı oylar:

 

CHP Adayı: Ekrem İmamoğlu: 4.741.870 (%54,21)

AK Parti Adayı: Binali Yıldırım:  3.935.444 (%44,99)

Saadet Partisi Adayı: Necdet Gökçınar: 47.829 (0,55)

Bağımsız Aday: Mustafa İlker Yücel: 14.545 (0,17)

 

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.

 

KAYNAKÇA: Ekrem İmamoğlu (beylikduzu.bel.tr, 16.11.2016), Ekrem İmamoğlu (ekremimamoglu.com, 08.06.2019), İstanbul İl İlçe Seçim Sonuçları ve Oy Oranları (cnnturk.com, 23 Haziran 2019), İstanbul Yerel Seçim Sonuçları (tr.euronews.com, 23 Haziran 2019), Ekrem İmamoğlu görevi devraldı  (27.06.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör