Hakkı Ş. Yasdıman

İlahiyatçı

Doğum
30 Mayıs, 1960
Eğitim
Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi
Burç

İlâhiyatçı. 30 Mayıs 1960, Kırşehir doğumlu. İlkokul ve ortaokulu Kırşehir’de liseyi Kayseri’de tamamladı. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1985), Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. 1983-92 yıllarında değişik alanlarda ticaretle uğraştı. Bu dönemde kısa süreli olarak Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan’da kaldı. 1992’de Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde asistan olarak çalışmaya başladı. 1994 yılında dil çalışmaları ve araştırmalarda bulunmak üzere Mısır’da Kahire ve İskenderiye’de bulundu. Kahire Üniversitesi Külliyetü Dâru’l-Ulûm ve Külliyetü’l-Adab’daki dersleri takip etti. 1995’in başında gittiği Avustralya’da 1998 yılı ortalarına kadar kaldı. Dil çalışmalarını Melbourne Kangan Institute of Tafe’de “Certificate in English For Vocational Education & Training” ile “Certificate in English For Vocational Educational and Further Studies” kurslarına katılarak tamamladı. Daha sonra The University of Melbourne “Department of Language Studies and Societies” bölümündeki derslere katıldı. Adelaide, Canberra, Mildura, Renmark, Shepparton, Sydney, Wollongong, Brooken Hill gibi Avustralya’nın değişik bölgelerinde bulunan şehir ve kasabalarda tez konusu ve sahası ile ilgili incelemeler yaptı.

Doktorasını Türkiye’ye döndükten sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi SBE’de “Yahudi Kutsal Metinleri Işığında Kadının Evlilikteki Yeri” adlı tezle (2000) bitirdi. DEÜ İlâhiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yaptı. Telif ve çeviri makaleleri 2001 yılından itibaren DEÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, Marife, Dinler Tarihi Araştırmaları, Çağrı (Avustralya), DEÜ İlâhiyat Fakültesi Öğrenci Derneği Bülteni’nde yayımlandı.

ESERLERİ:

Yahudilik’te Tesettür: Arka Plânı, Diğer Kültürlerin Etkisi, Geçmişteki ve Günümüzdeki Durumu (2002), Yahudilik Üzerine Yazılar: Tarihçe, Mezhep, İnanç, İbadet ve Törenler (çeviri ve telif makalelerden derleme, 2002), Dinler Tarihi Yazıları 1 Tarihçe, Metot, Problemler (çeviri ve telif makalelerden derleme, 2002), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör