Süleyman Özışık

Gazeteci-yazar

Doğum
01 Mart, 1971
Ölüm
04 Ağustos, 2023
Eğitim
Lise mezunu
Burç
Diğer İsimler
Hadi Özışık’ın kardeşi

Gazeteci yazar (D. 1 Mart 1971, Iğdır – Ö. 4 Ağustos 2023, İstanbul). Kendisi gibi gazeteci Hadi Özışık’ın kardeşidir. İlk, orta ve liseyi Kars'ta tamamladıktan sonra İstanbul'a gelip çalışma hayatına atıldı. Ardından askerlik görevini yerine getirdikten sonra medya dünyasına Akşam gazetesinde stajyer olarak adım attı.

Süleyman Özışık, Akşam gazetesindeki 3 yıllık deneyiminden sonra Milliyet gazetesinde 7 yıl boyunca çalıştı. 2000 yılında buradaki işi ekonomik nedenlerle sonlandırılma kararı alındı.

Daha sonra kendisi gibi gazeteci olan abisi Hadi Özışık ile birlikte internethaber.com isimli Türkiye'nin ilk haber sitelerinden birinin kuruluşunda yer aldı.

Akabinde 2005 senesinde, sonsayfa.com isimli haber sitesini online bir e-gazete platformu haline getirdi.

Süleyman Özışık’ın 7 Haziran 1 Kasım Kederden Zafere adlı kitabı 2015 yılında yayımlanmıştır.

 

Vefatı:

 

Bir süre kanser hastalığı nedeniyle tedavi gören ki gazeteci yazar Süleyman Özışık, tedavi gördüğü hastanede 4 Ağustos 2023 gecesi 52 yaşında hayatını kaybetti. Özışık’ın vefat haberini kardeşi Hadi Özışık sosyal medya hesabından duyurdu. Özışık’ın cenaze namazı Ataşehir’de ikindi namazı sonrası Mimar Sinan Camii’nde kılındı.

Cenazeye Özışık ailesi, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, eski Milletvekili Gürsel Tekin, Savcı Sayan, Gazeteci Barış Yarkadaş, Korkmaz Karaca, İş adamı Ali Ağaoğlu ve çok sayıda seveni katıldı. Törende taziyeleri, Süleyman Özışık'ın eşi Serpil Özışık, annesi Cemile Özışık ile çocukları kabul etti.

Cenaze namazının ardından Süleyman Özışık’ın naaşı Ümraniye’de Kocatepe Mezarlığı’nda defnedildi.

 

HAKKINDA: Süleyman Özışık vefat etti! Özışık'ın cenaze programı belli oldu (internethaber.com, 05.08.2023), Hayatını kaybeden Gazeteci Süleyman Özışık, son yolculuğuna uğurlandı (internethaber.com, 05.08.2023).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör