Fatih Portakal

Gazeteci-yazar, Televizyon Programı Sunucusu, Haber Sunucusu

Doğum
02 Şubat, 1968
Eğitim
İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Burç

Gazeteci yazar, tv haber sunucusu, Fox Tv eski ana haber sunucusu, programcı. 2 Şubat 1968, Nazilli / Aydın doğumlu. İlköğrenimini Aydın'da, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. Aynı üniversitede “Mahalli İdareler” üzerine yüksek lisans yaptı.

1994 yılında dilini geliştirmek için gittiği Avustralya’da dünyaca ünlü bir otelde restoran görevlisi olarak işe başladı. 3,5 yıl çalıştıktan sonra 1997 yılında Türkiye'ye döndü. Armağan Toper' le evlendi. Eniştesi Dr. Rıza Arpaz, muhabirlik yapması için Star TV'den Ufuk Güldemir'e gönderdi. İşe alındıktan sonra İzmir’de stajyer muhabirliğe başladı. Ancak 2004 yılında çalıştığı kanal patron değiştirince işten çıkarıldı. Bir süre sonra Aydın’da ajans muhabirliğine başladı. Daha sonra gelen bir teklif üzerine Best FM’de "Konuşan Türkiye" adlı programı yaptı. Ancak radyoculukta 8 ay çalıştı.

1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak görev yaptıtı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. Mehmet Ali Brand’ın sayesinde haber muhabirliğinin yanında radyo ve televizyondan başka işlerde de çalışma fırsatı buldu. 2009-2010 yılları arasında Kanal D’de “Ne yapmalı?” programını sundu. CNN Türk'te “Seçim Çadırı ve Sokak TV” adlı programları yaptı. Seçimden sonra program “Sokak TV” olarak yayınlandı.

2010 yılının Mayıs ayında FOX'un habercilerinden İrfan Değirmenci'nin teklifi üzerine FOX'a geçti. 2010-2013 yılları arasında FOX'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı yılın Eylül ayında FOX'taki kadın habercilerinden Nazlı Tolga'nın Fox ana haber programı sunuculuğu işini bırakması üzerine programı sunmaya başladı. Sabah haberlerinden akşam FOX Ana Haber’e geçti. Yine aynı kanalda “Fatih Portakal'la Türkiye'nin Trendleri” programını sunmaya başladı.

Fox ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal, son günlerde en çok merak edilen isimlerden biri olmaya devam ediyor. Fatih Portakal Fox Tv ana haber bülteni sunucusu sunduğu haber programlarında üslubu ve eleştirileri ile dikkat çekiyordu.

 

FOX TV’den ayrıldı

 

İktidarı eleştiren haber yorumlarıyla tanınan Fatih Portakal, 24 Ağustos 2020 itibariyle Fox Tv’den ayrıldı. FOX TV'den Fatih Portakal'ın kanaldaki görevinden ayrıldığını doğrulayan bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Fatih Portakal, görevini bırakma kararı aldığını emekli olma isteğini kanalımıza iletmiştir. Aldığı karara saygı duyuyoruz. Yeni yaşamında başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan FOX'den yapılan açıklamanın ardından bir açıklama da Fatih Portakal'dan geldi.

FOX TV'den Fatih Portakal hakkında önemli bir açıklama geldi. Dün gece saatlerinde sosyal medyada Portakal'ın kanaldaki görevinden istifa ettiği haberleri ortaya atılmıştı. Bu iddia sonrası gözler kanal yönetimine çevrilmişti. Çok geçmeden kanaldan beklenen açıklama geldi ve Portakal'ın kanaldan ayrıldığı iddiaları doğrulandı.

 

Kitapları:

 

Ses Siz (2012), Aklımla Dalga Geçme (2016).

 

KAYNAKÇA: Fatih Portakal kimdir (ensonhaber.com, 15.3.2015), Fatih Portakal kimdir (vatandanhaber.com, 19.8.2015), Fatih Portakal haberleri (Milliyet.com.tr, 27.12.2015),  Fatih Portakal haberleri (idefix.com, kitapyurdu.com, dr.com, 02.03.2019), İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (12. Cilt, 2019), FOX TV ve Fatih Portakal'dan açıklama geldi (hürriyet.com.tr, 24.08.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör