Doğan Şentürk

Gazeteci-yazar, Yönetici

Doğum
23 Nisan, 1968
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü
Burç

Gazeteci yazar, yönetici. 23 Nisan 1968’de Ardahan’da doğdu. İlkokulu Ardahan da 23 Şubat İlkokulunda, liseyi İstanbul Atatürk Erkek Lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Balkanlar Ortadoğu ve Asya Gelişmeleri kürsüsünde Yüksek Lisans yaptı.

Gazeteciliğe 1987 Sabah Gazetesinde başladı ardından Türkiye’nin ilk özel Televizyonu Star ,Kanal D, TGRT de Muhabir, Editör ve Yönetici olarak çalıştı. Meslekte 30 yılını dolduran Doğan Şentürk son 11 yıldır Fox Televizyonu’nun Haber ve Spor dan sorumlu, Genel Yayın Yönetmeni ve FOX Network Group’da kıdemli başkan yardımcısı olarak çalışmaktadır. Aydan Varol Şentürk ile evli; Ege, Deniz ve Cemre adında 3 çocuğu bulunmaktadır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi Yüksek Kurulu, TSYD üyesi olan Şentürk, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre delegesi ve 1907 Derneği üyesidir.

Şentürk’ün 2004 yılında Alfa yayınlarından çıkan “Ortadoğu’da Arap Birliği Rüyası” adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

 

Başlıca ödülleri:

 

Türk Gazeteciler Derneği- En İyi Haber Programı Ödülü 1996 Türk Gazeteciler Derneği- En İyi Haber Programı Ödülü 1993 Yunan Televizyonu Alpha- Onur Ödülü

 

KAYNAKÇA: Doğan Şentürk babasını kayıp etti (01.01.2016), Doğan Şentürk (brandweekistanbul.com,08.06.2018), Bilgi teyidi (Aralık 2018).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör