Gazeteci yazar, radyo ve televizyon programı sunucusu ve yorumcusu, moderatör. 5 Kasım 1961 tarihinde Trabzon ilinin Vakfıkebir ilçesinin Ballı Köyü’nde doğdu. Nezire – Raif Eyüboğlu çiftinin altı çocuğundan en sonuncusudur.

İlkokulu Ballı Köyü’nde, ortaokul ve liseyi Vakfıkebir’de okudu. Mimarlık eğitimimi ise ikinci sınıfta terk etti. Gazeteciliğe 1979′da Karadeniz gazetesinin açtığı sınavla girdi. Magazin gazeteciliğine ise 1983 yılında Merhaba’da başladı. Ardından Güneş, Bulvar ve Tercüman’da muhabirlik yaptı. Bulvar’da çalışırken tanıştığı mesai arkadaşı Ayla Özgür’le 24 Temmuz 1989′da evlendi.

Tercüman’da Magazin Müdürlüğü görevinden Aralık 1990′da istifa etti. Sekiz ay işsiz kaldıktan sonra 1991′in Ağustos ayında Milliyet’te çalışmaya başladı. Önce Türkiye’yi dolaşıp “İl İl Türkiye Ansiklopedisi”nin fotoğraflarını çekti. 1992′nin başında ise Milliyet Magazin Servisi’nde muhabirliğe başladı.

Milliyet’te yıllarca muhabir ve şef yardımcısı olarak çalıştı. 2003 yılında Milliyet Magazin Müdürü oldu. 21 Ekim 2008′a kadar Milliyet’te Magazin Müdürü, Ali’ce adlı köşenin yazarı, Milliyet Televizyonun Yayın Koordinatörü olarak görev yaptı.

Sağlık sorunlarına ve kendisine daha fazla vakit ayırabilmek ve kafasındaki projelerimi hayata geçirebilmek için 22 Eylül 2008 tarihinde emekli oldu. Bir ay sonra da idari görevlerini devredip Milliyet’e sadece köşe yazarı olarak hizmet vermeye başladı. Gazete yönetiminin isteği üzerine Milliyet TV’nin 1 Ocak 2015 – 18 Ekim 2015 tarihleri arasında Milliyet Cadde’nin Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

Şimdiye kadar birçok radyo ve televizyon programına konuk oldu. Panellere, söyleşilere katılıp magazin gazeteciliğine, popüler kültüre dair görüşlerini açıkladı. atv’de yayınlanan “Süper Star”da, “yılın en iyileri”nin belirlendiği birçok yarışmada jüri üyesi olarak görev aldı. Bir dönem Esra Ceyhan’ın Kanal D’de sunduğu programda yorumculuk yaptı. Şengül Balıksırtı ile birlikte Cine 5’te “Her Şeyi Konuşalım” adlı 13 bölüm süren bir program yaptı. Ardından yine Cine 5’te bu kez tek başıma 16 hafta devam eden “Ali Eyüboğlu ile Senin Hikayen” adlı bir programı hazırlayıp sundu.

14 Mayıs 2012 – 30 Ekim 2012 tarihleri arasında tvem’de canlı yayınlanan “Magazin Meydanı” adlı programın moderatörlüğünü yaptı. Her hafta magazin gündemini masaya yatırıp; Hülya Avşar’dan Gülben Ergen’e, Alişan’dan Demet Akalın’a, Acun Ilıcalı’dan Tamer Karadağlı’ya dek şov dünyasının ünlülerini ağırladılar.

Radyoda bile program yapmışlığı var. “Alice”yi bir dönem Radyo Klass’a taşıdı. Yağız adında 2010’da Işık Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni ÖSS’den yüzde 50 burslu olarak kazanan 2014 – 2015 öğrenim sezonunda Okan Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’ne geçiş yapan 1992 doğumlu bir oğlu var…

1989’da Tercüman’da çalışırken tanışıp evlendiği ve aynı zamanda meslektaşı olan Ayla Eyüboğlu da kendisi gibi emekli, ama aktif olarak çalışmayı sürdürüyor. Eyüp Belediye Belediyesi ve TRT Haber’e “Basın danışmanı” olarak hizmet veriyor.

30 yıllık meslek hayatı boyunca binlerce habere ve yazıya imza attı. İmzasını attığı haberler ve yazdıkları nedeniyle hakkımda ceza ve tazminat davası açanlar oldu, ama her seferinde Türk Yargısı onu haklı buldu

Ali Eyüboğlu, halen pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri Milliyet’te, pazar günleri de Milliyet Cadde’de yazı yazmaya devam ediyor.

 

Ödülleri:

 

2008 yılında Magazin Gazetecileri Derneği tarafından “Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü”ne layık görüldü. ucankus.com adlı internet sitesinin düzenlediği anketten açık ara “En Güvenilen Magazin Yazarı” çıktı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyelerince 2012’de “En Beğenilem Magazin Yazarı” seçildi.

 

Kitapları:

 

Bir Megastar Tarkan (2016)

Zirvedeki Karınca (2020)

 

HAKKINDA: Ali Eyüboğlu - Milliyet Köşe Yazarları (milliyet.com.tr, 12.08.2022), Ali Eyüboğlu kimdir? | (Kişisel Web Sitesi - alieyuboglu.com.tr, 12.08.2022), Ali Eyüboğlu Hayatı ve Biyografisi (haberler.com, 12.08.2022), AliEyubogluOfficial (@eyuboglualice) / Twitter (twitter.com, 12.08.2022), Ali Eyüboğlu Kimdir? – Kitapları (sozcukitabevi.com, kidega.com, 12.08.2022).

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör