Elfin Yüksektepe Bengisu

Televizyon Programı Sunucusu, İşletmeci

Doğum
Eğitim
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema TV Bölümü

Televizyon Programı Sunucusu, İşletmeci. 1976, İzmir doğumlu. Barış Bengisu ile evlendikten sonra soyadına Bengisu'yu ekledi. İzmir Amerikan Lisesi’nin ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema TV Bölümünden mezun oldu.

Elfin Yüksektepe, 1996 – 2011 yılları arasında TRT İstanbul Televizyonu’nda “Ve Sinema”, “Kent Yaşam”, “Sinemamıza Hayat Verenler”, “Göz Önünde” ve “Boğaziçi’nden” gibi döneminin öncüsü olarak nitelendirilen kültür sanat programlarını hazırlayıp sundu. Bu dönemde kültür – sanat dünyasının öne çıkan çok sayıda aktör, profesyonel ve kanaat önderini canlı yayında ağırlayan sunucu, 2009 – 2011 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yaptıktan sonra, İzmir’e geri döndü.

Elfin Yüksektepe, 2009 tarihli İzmir Kültür Çalıştayı’ndan itibaren, başta “İzmirDeniz” projesi ve İzmir Akdeniz Akademisi Kültür Sanat Çalışma Grubu üyeliği olmak üzere, şehre katkı sunmayı amaçlayan pek çok projede aktif görev aldı. 2013 yılında faaliyetlerine başlayan İzmir Kültür Platformu Girişimi’nin kurucu üyesi olup girişimin yayınlarında yazar ve içerik editörlüğü yapmaya devam etmektedir. Yüksektepe’nin tekstil tasarımı ve ekoprint çalışmalarını yürüttüğü bir de atölyesi bulunmaktadır.

KAYNAK: Kariyeri değil, Alaçatı'yı tercih ettiler (yeniasir.com.tr, 9 Eylül 2012), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 22.05.2022), Elfin Yüksektepe Bengisu - İşletmeci - Yucca Küçük Otel (tr.linkedin.com, 22.05.2022), Elfin Yüksektepe Bengisu  (otuzbeslik.com, 22.05.2022).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör