Burcu Esmersoy

Televizyon Programı Sunucusu, Oyuncu

Doğum
02 Ekim, 1976
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Kâmile Burcu Esmersoy

Televizyon programı sunucusu, dizi ve reklam filmi oyuncusu. 2 Ekim 1976, İstanbul doğumlu. Tam adı Kâmile Burcu Esmersoy’dur. Çerkez kökenli olan Burcu Esmersoy’un anne ve babası ayrı yaşamaktadır. Burcu Esmersoy, Beşiktaş Lisesinden sonra İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünden mezun oldu. New York Üniversitesi'nde "Hospitality, Tourism and Sports Management" eğitimi aldı ve Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulunu bitirdi.

Adını ilk olarak 1997 yılında katıldığı güzellik yarışmasında “Miss International” seçilerek Japonya’da düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil etti ve “Dostluk Güzeli” seçildi.

İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

Bir dönem Kanal D’de çocuk programları yapımcılığı ve sunuculuğu yapan Esmersoy, daha çok 2000-2005 yılları arasında CNN Türk televizyonunda spor spikerliği yaptığı dönemde tanınmaya başladı. 2006 yılının Nisan ayında NTV'de "Spor Servisi" programının sunuculuğunu yaptı. Aynı yıl Ferrari’nin Reklam Pazarlama ve Sponsorluk Müdürü Massimo Cusimano ile İtalya’da kilise nikâhı yaptı, ancak evlilikleri iki yıl sürdü.

2010 yılında çekilen “Romantik Komedi” adlı filmde küçük bir rol alarak oyunculuğa başladı. 2014 Yılında Tv8' de yayın hayatına başlayan “Ver Fırına” ve 2015 Mart ayında başlayan “Komedi Türkiye” isimli programda sunuculuk yaptı. 2012 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırladığı “Survivor Ünlüler Gönüllüler” yarışmasında da sunuculuk yaparak kariyerini pekiştirdi. Bir yıl sonra hazırlanan “Popstar 2013” programında izleyici karşısına geçti.

Dönem dönem çeşitli firmaların reklam yüzü olan Esmersoy, bu firmalardan aldığı yüksek ücretlerle magazin basınında gündem oldu. Burcu Esmersoy, 2015 yılında atv’de yayınlanan talk Show programı “Elin Oğlu”ndayı Sinan Çalışkanoğlu ile birlikte sundu.

Burcu Esmersoy, 19 Ekim 2019 tarihinden itibaren Star Tv’de, farklı konukları ağırladığı  “Burcu ile Hafta Sonu”  programını hazırlayıp sunmaktadır.

KAYNAKÇA: Burcu Esmersoy (blog.kia.com.tr, erişim:12 Kasım 2015), Burcu Esmersoy (biyografist.com, erişim:12 Kasım 2015), Burcu elin oğluna gitti (haber.star.com.tr, erişim:12 Kasım 2015), Konuşmadık mesajlaştık (cnnturk.com, erişim:12 Kasım 2015).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör