Merve Mina Yıldırım

Televizyon Programı Sunucusu

Doğum
15 Kasım, 1987
Eğitim
Maltepe Üniversitesi
Burç
Diğer İsimler
Merve Yıldırım

Haber muhabiri, televizyon programı sunucusu. 15 Kasım 1987, İstanbul doğumlu. Özel Marmara Radyo TV Gazetecilik Anadolu Meslek Lisesi, Maltepe Üniversitesi mezunu. 1.70 boyunda ve 57 kilo olan Merve Yıldırım bekardır.

Meslek hayatına Lise 2. sınıfta Atv Haber’de staj yaptığı dönemde adım atarken hem diksiyon hem de İngilizce eğitimi aldı. Staj bittikten sonra Star Tv Magazin Servisinde muhabir olarak çalışmaya başladı. Kültür, sanat ve magazin alanında hem kendisini geliştirmiş hem de röportajlar yaptı. Sonrasında Kanal D Magazin ve TRT Müzik ile sunuculuk ve spikerlik kariyerini sürdürdü.

Haberleri sunarken önünde yazı olmadığını ve doğaçlama anlattığını belirten Merve Yıldırım 8 yılı aşkın bir süre muhabirlik yapıyor. Fox Haber Merkezi’nde Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Murat Güloğlu ve Gülbin Tosun’un sunduğu haber bültenlerine canlı bağlantılar yaptı.

Bundan önceki yıllarda muhabirlik yapan ve bize haberlerin aktarılmasını sağlayan Yıldırım, haberleri doğru aktarması ve habercilik anlayışına uygun davranarak mesleğini verimli olarak icra etmesi, Yıldırımı kısa sürede diğer muhabirlerden ayırmış ve fark edilmesini sağlayarak meslek hayatına kamera önünde devam etmesi sağlanmıştır.

7’den 70’e hitap eden sunucu, sempatik ve neşeli tavırları ile kısa sürede izleyicinin dikkatini çekmiştir. Haftaiçi hergün saat 13:30 da Fox TV ekranlarında yelpazesi geniş ve güncel konuları seyircilere aktarırken, haberlerin bize doğru ulaşmasını sağlıyor. Programa davet edilen ünlü konuklarla eğlenceli sohbetler yapılırken diğer yandan da faydalı bilgiler izleyiciye aktarılıyor.

25 Mayıs 2018’den itibaren sunduğu Benden Söylemesi adlı programıyla da tanınan Merve Mina Yıldırım, 20 Temmuz 2019’dan Yıldırım uzun süredir FOX TV'de çeşitli programlarda, muhabirlik, sunuculuk yapıyor. İsmail Küçükkaya'nın olmadığı aylarda Çalar Saat programını da sunmuştur.

 

KAYNAKÇA: Merve Mina Yıldırım kimdir kaç yaşında nereli (fotospor.com, 23 Aralık 2018), Mina Merve Yıldırım ile Çalar Saat Hafta Sonu Canlı İzle (gazetedamga.com.tr, 20 Temmuz 2019), Merve Yıldırım kimdir? (karar.com,  24 Ağustos, 2019), Merve Yıldırım İle Benden Söylemesi (foxtv.com.tr, 24.02.2020), Merve Mina Yıldırım (twitter.com/merveyildirimtv, 24.02.2020), Benden Söylemesi Sunucusu Merve Yıldırım (gunceldiziprogram.com, 24.02.2020), Merve Yıldırım kimdir (sonhaberler.com, 24 Nisan 2022).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör