Ece Vahapoğlu

Gazeteci-yazar, Televizyon Programı Sunucusu, STK Yöneticisi, Eğitimci

Doğum
08 Mart, 1978
Eğitim
The American University of Rome
Burç

Gazeteci Yazar, Sunucu, Yoga Eğitmeni, STK Yöneticisi. 8 Mart 1978 tarihinde  İstanbul’da doğdu. Makedonya göçmeni bir ailedendir. Vahapoğlu'nun anneannesi Saraybosnalı ve dedesi Üsküplüdür. Oyuncu Emre Karyel ile kuzendir. 2018 yılında Cihan Alpay ile evlenen Ece Vahapoğlu'nun Efe Alpay adında bir oğlu var.

Ece Vahapoğlu, öğrenim hayatına Şişli 19 Mayıs İlkokulu'nda başladı. Şişli Terakki Lisesi'nden mezun oldu. İşletme okuduğu The American University of Rome’u 2000 yılında birincilikle bitirdikten sonra Fransa IEHEI’de AB ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisansı yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Uluslararası Yükselen Yıldızlar Liderlik Programı’na katıldı.

Ece Vahapoğlu, ulusal ve uluslararası pek çok etkinlikte Türkçe, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca moderatörlük ve sunuculuk yapıyor. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Radyo ve TV Sunuculuğu” dersi verdi. Kendi web sitesinin yanı sıra CEO Life Dergisi’nde yazıyor.

Ece Vahapoğlu, spor, eğitim ve sağlık alanında sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Göbekli Tepe tanıtım projesinin koordinatörlüğünü yürüttü. Sağlıklı yaşam, spor ve beslenme seminerleri veriyor. Fitness, pilates, yoga ve koşu ile ilgili spor etkinlikleri yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan sertifikalı Wellness Eğitmeni ve Herkes İçin Spor Federasyonu’ndan sertifikalı Yoga Eğitmenliği’nin yanı sıra Herkes İçin Spor Federasyonu’nun resmi sözcüsü ve proje başkan vekilidir.

Ece Vahapoğlu, 2001 yılında JC Derneği tarafından “Türkiye’nin En Başarılı Genci” seçildi.

Milliyet, Sabah, Akşam, Takvim gazetelerinde köşe yazarlığı ve röportajlar yapan Ece Vahapoğlu'nun çok satanlar listelerinde yer alan yedi kişisel gelişim kitabı, bir romanı, Sağlıklı Yaşam ve Spor üzerine dört kitabı var. İlk kitabı 23 yaşındayken yayınlandı.

Kitapları:

 

Fit Hamilelik

İçindeki Dişiyi Uyandır

Yabancı Dil Öğrenme Yolları

Bugün Zengin Ol

Ece’nin Vip Konukları

Öteki

Ece Gibi Hisset

21 Günde İyi Hisset

60 Günde İdeal Vücut

60 Tarifte İdeal Mutfak

 

KAYNAK: Ece Vahapoğlu (ecevahapoglu.com, 12 Ekim 2021), Ece Vahapoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? (hurriyet.com.tr, 12 Ekim 2021), Ece Vahapoğlu Hayatı ve Biyografisi (haberler.com,  12 Ekim 2021), Ece Vahapoğlu kaç yaşında kiminle evli (internethaber.com, 12 Ekim 2021), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 22.05.2022). 

KAYNAK: Ece Vahapoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? (hurriyet.com.tr, 12 Ekim 2021), Ece Vahapoğlu Hayatı ve Biyografisi (haberler.com,  12 Ekim 2021), Ece Vahapoğlu kaç yaşında kiminle evli (internethaber.com, 12 Ekim 2021), Sunucular (miradorspeakeragency.com, 22.05.2022).

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör