Gazeteci yazar, tv haber programı sunucusu, TRT ana haber sunucusu 1975, Zonguldak doğumlu. Gazetecilik mesleğine memleketinde yayın yapan Adalet gazetesinde adım atmıştı. Ersoy Dede, 1992 senesinde İstanbul’a taşınmış, sırası ile muhabir, editör vb. birçok görevde çalışmalar gerçekleştirmiştir. Özellikle radyoculuk yönü kuvvetli olan ünlü isim yaptığı yayınlar ile kısa sürede zirveye tırmanmayı başarmıştır. Best Fm, Show Radyo, Power Fm, Radyo Kozmos, İstanbul Fm ve NTV Radyo’da editör ve spiker olarak çalışmış, bi çok radyoda genel yayın yönetmenliğini üstlenmiştir.

Özellikle Best Fm bünyesinde uzun seneler sürdürdüğü Sesli Gazete isimli program ile açık ara zirvede yer almış; ayrıca Radyo 99’da Artı Haber ve İstanbul Fm’de ise Aktüel Haber programları ile isminden söz ettirmiştir.

1997 senesinde, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından en başarılı gazeteci ödülüne layık görülmüştür. Diğer bir yandan gençlik döneminde uzun süre amatör gruplar ile tiyatro çalışmalarında yer alan Ersoy Dede ayrıca, lisanslı bir tenisçidir.

Son yıllarda ise televizyon ekranlarda adından söz ettiren başarılı gazeteci Ersoy Dede, NTV, Habertürk ve Haber 7 kanallarında programlar hazırlayıp sunmuştur. Kanal 6 ekranlarında Gece Baskısı, Habertürk ekranlarında Uyandırma Servisi ve Haber 7 kanalında Bugün ve Bıçak Sırtı isimli programlar ile başarılı yayınların altına imzasını atmıştır. Ülke Tv ‘de Ana Haber Bülteni ve, bir süre ise Flash Tv ekranlarında Haftasonu Ana Haberi sunmuştur.

Ersoy Dede, Cafe Siyaset internet sitesinde, artihaber.com ve rota haber portallarında makaleleri yayınlanmıştır. Kaçırılan gazetecilerin yaşadıklarını konu alan Suriye’de 70 Gün isimli belgeseli TRT Haber’de yayınlanmıştır.

Bir süre yeni Akit gazetesinde sonra Star gazetesinde köşe yazıları yayımlandı. Bir süre 24 Tv’de Esas Mesele isimli programı sunan Ersoy Dede, TRT Radyo 1”de yorumculuk yapmıştır; 7 Eylül 2020 tarihinden beri TRT1 kanalında ana haber sunucusu olarak görev yapmaktadır. Gündeme dair getirdiği yorum ve eleştirilerle ilgi gören bir gazetecidir.

Ersoy Dede, fotoğraf sanatçısı Didem Özlem ile evli; 2008 doğumlu Ebru ile 2001 doğumlu Deniz isimlerinde iki evladı vardır.

 

Kitapları:

 

Bir Çocuk Öldü (2013)

MİT Tırları İhaneti (2017)

 

KAYNAK: Ersoy Dede kimdir kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?(karar.com, 21 Ağustos 2019), Gazeteci Ersoy Dede kimdir? Ersoy Dede biyografisi (yeniakit.com.tr, 02.10.2019), Ersoy Dede'nin yeni adresi belli oldu! (nethaber.com, 15 Ağustos 2020), Ersoy Dede kim, nereli kaç yaşındadır? (sonhaberler.com,  20 Kasım 2020), Ersoy Dede kitapları (bkmkitap.com,  20 Kasım 2020),

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör