Didem Ertop

STK Yöneticisi, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Johns Hopkins Üniversitesi

İş Kadını, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri, YenidenBiz Yönetim Kurulu Üyesi. 1969 yılında Amerika'da doğdu.  Johns Hopkins Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Kalkınma Ekonomisi alanlarında eğitimini tamamlayan Ertop'un kariyeri Dünya Bankası’nın en genç danışmanı olarak o dönem Kemal Derviş’in yönetiminde olan Magrib ülkeleri ve Türkiye “Gümrük ve Özelleştirme Analisti” olarak çalışmasıyla başladı.

Daha sonra Rekabet Stratejileri ve Girişimcilik konularına odaklanarak Carnegie Mellon Üniversitesinde MBA’ini tamamlayan Didem Ertop, MBA döneminde IBM Credit Corporation’da “TQM ve BPR Süreç Yönetimi Uzmanı” olarak uzun soluklu staj yaptı ve aynı zamanda girşimcilik alanında birçok üniversiteden eyalet çapında ve ulusal ödüller kazandı.

Didem Ertop'un Türkiye günleri ise 1995 yılında başladı. Electronic Data System şirketinin en genç yöneticisi olarak Türkiye’de Altay Kolektif Şirketi işbirliği çerçevesinde EDS’in irtibat ofisini kurmak üzere Ankara’ya yerleşen Didem Ertop, Türk Hava Kuvvetleri’nde, sağlık ve telekom sektöründe birçok uluslararası işbirliği ve proje geliştirdi.

 Ertop, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Yönetim Kuruluna katılarak 2000 yılında Bir Milyon Çocuk Kampanyası’nın tasarımına önayak olduğunda kariyerini sivil toplum dünyasına yönlendirmeye karar verdi.

2001 yılında sivil toplum kapasite gelişimi ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında Türkiye’nin önde gelen STK ve özel sektör şirket ve markalarına hizmet eden ECOM Danışmanlık şirketini kuran Didem Ertop 2003'te ECOM Danışmanlık DDB Medina Turgul reklam ajansı ile işbirliğine girdi.  Bu dönemde ayrıca Özel Sektör Gönüllüler Derneği, Genç Başarı Eğitim Vakfı ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı’nda aktif Yönetim Kurulu Üyesi olarak gönüllü görev aldı.

2006 yılında uluslararası bir STK ağının parçası olan Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği’nin Türkiye ofisini Türkiye’nin önde gelen işadamlarının desteği ile birlikte örgütleyen Didem Ertop,  2007 yılından beri Endeavor Türkiye Genel Sekreterliğini yapıyor.

Didem Ertop aynı zamanda Ashoka ve Yeniden Biz derneklerinde kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

KAYNAK: Didem Ertop (istekadinlar.com, 26.02.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör