Ümit Ünker

Televizyon Programı Sunucusu, Oyuncu, Yazar

Eğitim
Yeni Yüzyıl Üniversitesi
Diğer İsimler
Seksenler dizisi Cevdet

Tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, tv programı sunucusu, yazar. Yeni Yüzyıl Üniversitesinde İletişim Yönetimi, Özyeğin Üniversitesinde Girişimcilik programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Profesyonel kariyerini Telekomünikasyon sektörünün devi olan özel bir firmada “Türkiye Saha Satış Genel Yönetmeni” olarak devam ettirmiştir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük GSM operatöründe “Zincir Mağazalar Türkiye Saha Satış Müdürü” ve Kurumsal Saha Satış Yönetimi alanlarında da yönetici olarak iş yaşantısında deneyimler kazanmıştır. 400 kişilik saha satış ekibi yönetmiştir. B2C & B2B alanlarında Satış, Satış Yönetimi, Alternatif Satış Kanallarının oluşturulması ve Ekip yönetimi alanında projeler yönetmiştir.

Kendine ait yazılımı ve uygulaması beraberinde uçtan uca tasarlanan Türkiye’nin iş dünyası alanında ilk ve tek Artırılmış Gerçeklik ile oluşturulan satış kitabı olma özelliğine sahip “Değer Odaklı Satış” kitabını okuyucular ile buluşturmuştur.

İş Dünyası ve Girişimcilik alanında ”Yılın En İyi Eğitmeni” ödülünü almıştır.Satış Eğitmeni ve Danışmanı olarak görev yapmakta, ayrıca televizyonlarda satış ekonomisi ve girişimcilik konusunda program hazırlayıp sunmaktadır.

Tiyatro oyunculuğu yanı sıra film ve dizilerde yer almayı sürdüren Ümit Ünker, rol aldığı son projelerden 2019 yılında Dijital Esaret isimli sinema filminde Ümit, Seksenler dizisinde Cevdet karakterini canlandırdı.

 

Kitapları:

 

Değer Odaklı Satış

4 Adımda Satış (Basılı ve Sesli Kitap)

Dönme Dolap (Tiyatro Oyunu)

İleri Satış Teknikleri (E Kitap)

 

Rol Aldığı Diziler:

 

Seksenler (Cevdet, 2019)

Diriliş Ertuğrul (2014)

Çocuklar Duymasın (Girişimci Ümit, 2002)

 

Rol Aldığı Sinema Filmleri:

 

Dijital Esaret (Ümit, 2019)

 

Rol Aldığı Kısa Filmler:

 

Dava (2005)

Çanta (2004)

 

KAYNAKÇA: Seksenler'in Yeni Oyuncu Kadrosu (diziseti.tv, dizioyuncu.com, dizihaberi.tv, 17.09.2019), Ümit Ünker (imdb.com, 17.09.2019), Ümit Ünker (sinematurk.com, 17.09.2019), Ümit Ünker (beyazperde.com, 17.09.2019), Ümit Ünker (sinemalar.com, 17.09.2019), Ümit Ünker (umitunker.com, 17.09.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör