Himmet Karadağ

Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Bankacı

Doğum
Eğitim
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

Bankacı, Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi.

1974 yılında Denizli’de doğdu. 1991 yılında mezun olduğu Antalya Lisesi'nin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise 2010 yılında Exeter Üniversitesi İşletme Bölümü’nde (MBA) tamamladı.

Himmet Karadağ, 1998 yılında iş hayatına başladığı Maliye Bakanlığı'nda 1999-2012 yılları arasında Hesap Uzmanı, Baş Hesap Uzmanı, Grup Başkan Yardımcısı, Daire Başkanı, Gelir İdaresi Başkan Danışmanı ve Maliye Bakan Danışmanı olarak görev yaptı.

2012 yılından itibaren Sermaye Piyasası Kurulu’nda Kurul Üyeliği ve 01.04.2016 tarihinde de Kurul Başkan Vekilliği görevini üstlendi. 2016 ve 2018 yıllarında Borsa İstanbul ve Merkezi Kayıt Kuruluşu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

19.01.2017 tarihinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığı Türkiye Varlık Fonunda, 07.09.2017 - 12.09.2018 tarihleri arasında Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı Görevini vekaleten üstlendi.

Himmet Karadağ, 13.08.2018 tarihinden itibaren Türkiye Halk Bankası AŞ’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda, İstanbul Ticaret Üniversitesinde Kalkınma ve Yatırım Bankacılığı dersleri vermektedir.

KAYNAKÇA: Halkbank Yönetim Kurulu Üyeleri (halkbank.com.tr, 16.09.2019), "Acı olan İslami finansta İngiltere gibi ülkelerin gerisinde olmamız" (AA – katilimanaliz.com,erişi 21.09.2019).

"ACI OLAN İSLAMİ FİNANSTA İNGİLTERE GİBİ ÜLKELERİN GERİSİNDE OLMAMIZ"

"ACI OLAN İSLAMİ FİNANSTA İNGİLTERE GİBİ ÜLKELERİN GERİSİNDE OLMAMIZ"

 

Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Himmet Karadağ, "Nüfusun ve iş adamlarının çok ciddi bir kısmı Müslüman ama Türkiye'de İslami finansın büyüklüğü yüzde 5'in altında bulunuyor.

Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Himmet Karadağ, "Nüfusun ve iş adamlarının çok ciddi bir kısmı Müslüman ama Türkiye'de İslami finansın büyüklüğü yüzde 5'in altında bulunuyor." dedi.

 

- "İslami finansın büyüklüğü yüzde 5'in altında"

 

Karadağ, Avrasya Bir Vakfı ve Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) tarafından düzenlenen "Borsa, Sermaye Piyasaları, İslam İktisadı ve Günümüz Problemlerine Çözüm Arayışı" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, borsa ve sermaye piyasaları kullanılarak ekonomik sorunların nasıl çözülebileceğine ilişkin bilgi verdi.

İslami finansman noktasında Türkiye'nin yeterli seviyede olmadığını ifade eden Karadağ, "Nüfusun ve iş adamlarının çok ciddi bir kısmı Müslüman ama Türkiye'de İslami finansın büyüklüğü yüzde 5'in altında bulunuyor." diye konuştu.

 

- "Acı olan İslami finansta İngiltere gibi ülkelerin gerisinde olmamız"

 

Karadağ, bu durumun, özellikle özel sektörü, kamuyu ve regülasyonu ilgilendirdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Teşvik sistemimiz herhangi bir şekilde İslami kaygısı olanlara, faiz kaygısı olanlara alternatif sunmuyor. Devlet çok ciddi külfetlere katlanıyor, birçok teşvik mekanizması geliştiriyor ama bunların İslami hassasiyete sahip esnaf, KOBİ, iş adamlarınca kullanabiliyor olması lazım. Bu alanda hem standartların geliştirilmesi hem de alternatif uygulamalar anlamında alınacak daha çok mesafe var. Acı olan İslami finansta İngiltere gibi ülkelerin gerisinde olmamız."

 

- "Cumhurbaşkanımızın faizsiz finans konusunda çok güzel bir hassasiyeti var"

 

Türkiye'deki finansal piyasaların derin olmadığını, İslami finansın da sığ kaldığını anlatan Karadağ, "Cumhurbaşkanımızın faizsiz finans konusunda çok güzel bir hassasiyeti var. Bu konuda daha fazla alternatif üretilmesi, toplumsal kesimlerden siyasete daha fazla talep gidiyor olması lazım. Talep, alternatif üretme konusunda eksikliklerimiz var." dedi.

Karadağ, bu tür toplantılarla bu konudaki farkındalığın güzel bir seviyeye gelmesiyle iyi sonuç alınabileceğini ifade ederek, finansal okuryazarlığın önemli olduğunu, her şeyi bilmektense en azından ihtiyaç olunan konulara odaklanılması gerektiğini söyledi.

Himmet Karadağ, finansta, Anadolu insanının inançlarına uygun olarak neleri talep etmesi gerektiğinin üzerinde durulmasının önemini vurguladı.

KAYNAK: "Acı olan İslami finansta İngiltere gibi ülkelerin gerisinde olmamız" (AA – katilimanaliz.com,erişi 21.09.2019).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör