Muhammet Tekin

KBB Uzmanı, Tıp Profesörü, Akademisyen

Doğum
01 Haziran, 1959
Eğitim
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi
Burç

Akademisyen, Tıp Profesörü, KBB uzmanı. 1 Haziran 1959 tarihinde Diyarbakır’da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Diyarbakır’da tamamladıktan sonra 1979 yılında, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. 6 yıllık ihtisas sonrası 1985 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden başarı ile mezun olarak tıp doktoru unvanını kazandı. Askerlik görevini yedek tabip subay olarak Elazığ’da gerçekleştirdikten sonra 3 yıl boyunca Cihanbeyli/ Konya’da pratisyen hekim olarak çalıştı.

1991 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalında ihtisasa başladı.  1995 yılında ihtisasının tamamladıktan sonra Uzman Doktor unvanını kazandı.

1996 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim dalında Yrd. Doç. Dr. olarak çalışmaya başlayan Muhammet Tekin, 1998-2000 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Minnesota eyaletinde Kulak Burun Boğaz alanında araştırmacı doktor olarak çalıştı. 2003 yılına kadar Yrd. Doç. Dr. olarak çalışan Muhammet Tekin, 2003 yılında Doç. Dr. unvanını kazandı.

2004 yılında İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlayarak, 2004-2010 yılları arasında KBB Kliniği Klinik şefliği görevini üstlendi.

2011 yılından itibaren İstanbul Medeniyet Üniversitesine afiliye olan Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanlığı görevini halen sürdürmektedir.

2011-2018 yılları arasından İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, 2014-2015 yılları arasında ise İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekilliği görevini yaptı.

Görev yaptığı dönemde onlarca sayıda Asistan Doktor yetiştiren Muhammet Tekin, 16 Asistan Doktorun tez hocalığı görevini üstlendi.

Prof. Dr. Muhammet Tekin’in uluslararası ve ulusal tıp dergilerinde yaklaşık  70 adet bilimsel çalışması bulunmaktadır. ABD’de çalıştığı yıllarda “PATHOGENESIS of OTITIS MEDIA IN ATLAS OF OTITIS MEDIA, Clinicopathologic Correlationsand Operative Techniques” adlı kitapta bölüm yazarlığı yapmıştır. Ayrıca 2017 yılındaKulak Burun Boğaz alanında uluslararası poster sunum birinciliği kazanmıştır.

Aynı zamanda ABD’de her yıl yayınlanan dünyaca ünlü bilim adamlarının başarılarını yayınlayan “WHO’S WHO PUBLICATIONS” adlı eserde 2004 yılında yer almıştır.

Bilimsel çalışmalara önem veren Prof. Dr. Muhammet Tekin, 8 adet derginin yayın kurullarında 2013 yılından bu yana görevli olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Muhammet Tekin, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi alanındaki tüm hastalıkların güncel tanı ve tedavilerini uygulamakla birlikte; kulak hastalıkları, kulak cerrahisi, başdönmesi (vertigo) tanı ve tedavisi, Endoskopik sinüs cerrahisi,  ses ve gırtlak hastalıkları, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları, baş boyun cerrahisi, burun fonksiyonel ve estetik cerrahisi özellikle ilgilendiği alanlardır.

İyi seviyede İngilizce bilen Prof. Dr. Muhammet Tekin evli ve iki çocuk babasıdır.

Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.

KAYNAKÇA: Prof. Dr. Muhammet Tekin (avesis.medeniyet.edu.tr, Bilgi teyidi, 01.08.2019). Prof. Dr. Muhammet Tekin (doktorsitesi.com, 01.08.2019).  Prof. Dr. Muhammet Tekin (kanalkbb.com, 01.08.2019).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör