Eralp Görgün

Gitarist, Müzisyen

Doğum
08 Mayıs, 1978
Eğitim
PAU Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü
Burç

Müzisyen, Bas gitarist, Rubato grubu sanatçılarından. 8 Mayıs 1978, Düzce doğumlu. Temel müzik eğitimini nüzisyen olan babasından aldı. PAU Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü mezunudur. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşti. Birçok sanatçıyla birlikte beste ve albüm çalışmaları yaptı.

Eşref Vakti ve Kawoon grubunda da çalıştı. Birçok kez Sibel Can ile sahneye çıktı.

Eralp Görgün, Rubato grubu üyesidir. Rubato, son zamanların sevilen müzik grubu olarak gençler arasında çok tanınmıştır. Rubato: Tek kişi gibi çalan 4 adam olarak bilinmektedir. Rubato grubu, usta müzisyenler Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar, Özer Arkun ve Eralp Görgün’den oluşan dört kişilik bir müzik grubudur. Grupta bas gitar çalmaktadır.

Şöyle diyor Eralp Görgün: "Müziğimizde ortak kararlar veriyoruz. Uyumlu olmak çok önemli. Sahnede kaş göz işaretiyle kimin ne yapacağını anlayabiliyoruz."

 

Rubato Zamanı

 

Rubato grubu, 3 Haziran 2019 tarihinden itibaren Show Tv’de “Rubato Zamanı” adlı bir müzik programını hazırlayıp sunmaya başladılar. Programda konuk sanatçılarla birlikte şarkılarını söylemeye devam ediyorlar.

 

Albümleri:

 

Yağmurlar

İKİ

Rubato Bir / One

ÜÇ

Anason Kokan Şarkılar

Rubato ve Arkadaşları

 

 

Popüler Şarkıları:

 

Kal Benim İçin (feat. Simge)

Unuturum Diye Yorma Kendini

Alma Ahımı

Kaç Kadeh Kırıldı (Unutamadım)

Canım Efendim (feat. Hakan Altun)

Bir Gülü Sevdim (feat. Buray)

Yıkılmışım Ben

Akşam Güneşi (feat. Tuğçe Kandemir)

Sus (feat. Simge)

Yorgun Yıllarım (feat. Eli Türkoğlu)

 

KAYNAKÇA: Rubato: Tek kişi gibi çalan 4 adam (sabah.com.tr, 12.1.2019), Rubato Kimdir? Rubato Ne demek? (yenicikanlar.com.tr, hurriyet.com.tr,  a24.com.tr, diziseti.tv,  eksisozluk.com, superhaber.tv,  ceylanlevent.blogspot.com, 14.07.2019),  Rubato albümleri (muzikdinle.com.tr, izlesene.com, 14.07.2019), Eralp Görgün (facebook, 15.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör