Buğra Şişman

Gitarist, Müzisyen

Eğitim
Middlesex Universitesi Ba Music Performance Bölümü

Gitarist, müzik eğitmeni. 12 yaşında gitar çalmaya başladı. 14 yaşında Ceyhun Şaklar'dan ders almaya başladıktan sonra, İstek Belde Güzel Sanatlar Lisesi'ne girdi. 2005 senesinde buradan mezun olurken, aynı sene İngiltere'de Middlesex Universitesi Ba Music Performance Bölümüne kabul oldu.

Orada Profesör Timothy Walker ile gitar, Raenelda Mackie ile performans teknikleri üzerine çalıştı. Aynı zamanda İngiltere'nin önemli bestecilerinden Dr Francois Evans ve Dr Peter Fribbins ile çalışma fırsatı oldu.

2009 yılında mezun olarak Türkiye'ye döndü. Özel dersleri yanında bazı özel kurumlarda da dersler verip, aynı zamanda sahne ve stüdyo çalışmalarıma da devam etmekte. Mydukkan.com için ekipman tanıtım video'ları hazırlamakta.

Caz, fusion başta olmak üzere rock müziğin alt kollarına hakim olan Buğra Şişman, 2017 yılında sekiz parçadan oluşan “Bright” adlı albümünü mart ayında yayımladı. Dijital platformlarda yer alan albümün akışı şöyle:

 

Isolated

Elephant and the Honey

Crossing Lanes

39 Light – Years Away

Afterglow

Action at a Distance

30th Street

Farewell

 

Solo albüme katkı veren müzisyenler de var. “Elephant and the Honey” ve “30th Street”teki bas gitarlar Nazım Kemal Üre’ye ait. “Crossing Lanes”daki klavye solosunu Jason Rubenstein, “Afterglow”daki gitar solosunu Alex Campbell çaldı. Albümün mix ve mastering gibi işlerini Buğra Şişman üstlendi. Artwork tasarımı ise Alex Pryle’nin elinden çıktı.

KAYNAK: 30. Caddede Rock and Roll: Buğra Şişman Yeni Albümünü Çıkardı (turkgitar.net, 9 Nisan 2017), About (bugrasisman.com, 19.01.2020). Buğra Şişman – About (facebook.com, 19.01.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör