Fatih Ahıskalı

Şarkıcı, Gitarist, Müzisyen

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Müzisyen,  solist, vokalist ve gitarist.  1976 Antalya, doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı mezunu. Eğitim döneminde Türkiye genelinde yapılan enstrümanist yarışmasında Ud 1.liğini kazanmıştır.

On parmağından on marifet olan Ahıskalı, buzuki, cümbüş, perdesiz gitar, akustik ve elektrik gitar çalan son derece donanımlı zamanında Sezen Aksu ile sahne tozunu attırmış, günümüzde Rubato isimli grubun üyesi.

Rubato, son zamanların sevilen müzik grubu olarak gençler arasında çok tanınmıştır. Rubato: Tek kişi gibi çalan 4 adam olarak bilinmektedir. Rubato grubu, usta müzisyenler Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar, Özer Arkun ve Eralp Görgün’den oluşan dört kişilik bir müzik grubudur.

Fatih Ahıskalı da grubun tüm üyeleri gibi, değerli ve önemli bir müzisyen. Babası vaktiyle otomobil boyacılığı yapıyor. Kendisine borcu olan bir müşterisi, borcunun bir bölümüne karşılık bir ud veriyor babasına: "Uzun süre evde ud bana ben uda baktım. Sonra bir misafirimiz udu akort etti. Bu sefer akortlu olarak elime aldığımda baktım ufak ufak sesler çıkıyor. Bu kez kasetçiye gittim, baktım elinde ud olan bir adam var kapakta: Coşkun Sabah. Aldım onu dinledim. Sonraları da Yeni Türkü'yü keşfettim, onlarda da ud vardı. Hatta Destina şarkılarının girişini udla çıkarmıştım. Ve sonra Yeni Türkü'yle çalışmak da kısmet oldu."

Solo vokal ve çelloda Özer Arkun, ud, cümbüş, gitar ve solo vokalde Fatih Ahıskalı, klarnet ve soprano saksafonda Göksun Çavdar ve bas gitarda Eralp Görgün'ün yer aldığı grup birlikte yıllarca Sezen Aksu'ya çalmış. Yani aslında grubun mimarı ve bir araya gelme vesileleri Sezen Aksu. Müzisyen olarak da, insan olarak da Sezen Aksu'nun rahle-i tedrisinden geçmiş, ondan hayata, müziğe dair çok şey öğrenmişler. En başta birbirlerini kalplerine yazmayı mesela...

 

Rubato Zamanı

 

Rubato grubu, 3 Haziran 2019 tarihinden itibaren Show Tv’de “Rubato Zamanı” adlı bir müzik programını hazırlayıp sunmaya başladılar. Programda konuk sanatçılarla birlikte şarkılarını söylemeye devam ediyorlar.

 

Albümleri:

 

Yağmurlar

İKİ

Rubato Bir / One

ÜÇ

Anason Kokan Şarkılar

Rubato ve Arkadaşları

 

Popüler Şarkıları:

 

Kal Benim İçin (feat. Simge)

Unuturum Diye Yorma Kendini

Alma Ahımı

Kaç Kadeh Kırıldı (Unutamadım)

Canım Efendim (feat. Hakan Altun)

Bir Gülü Sevdim (feat. Buray)

Yıkılmışım Ben

Akşam Güneşi (feat. Tuğçe Kandemir)

Sus (feat. Simge)

Yorgun Yıllarım (feat. Eli Türkoğlu)

 

KAYNAKÇA: Rubato: Tek kişi gibi çalan 4 adam (sabah.com.tr, 12.1.2019), Rubato Kimdir? Rubato Ne demek? (yenicikanlar.com.tr, hurriyet.com.tr,  a24.com.tr, diziseti.tv,  eksisozluk.com, superhaber.tv,  ceylanlevent.blogspot.com, 14.07.2019),  Rubato albümleri (muzikdinle.com.tr, izlesene.com, 14.07.2019), Sıla'nın Gizli Kahramanı Fatih Ahıskalı ve Birlikte Yaptıkları 5 Şarkı (kizlarsoruyor.com, 14.07.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör