Tamer Dağlı

Milletvekili, Yönetici, Siyasetçi

Doğum
05 Haziran, 1970
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü
Burç

Yönetici, siyaset adamı, 26. ve 27. Dönem Adana Milletvekili. 5 Haziran 1970, Kozan / Adana doğumlu. İlkokulu Feke Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda, ortaokulu Yüreğir Ömer - Refika Halıcılar İlköğretim Okulunda ve liseyi Yüreğir Karşıyaka Lisesinde okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitiren Dağlı, daha sonra Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde formasyon eğitimi aldı. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler ve Siyaset Bilimi üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Birçok bankada yöneticilik yapan Dağlı, 2002 yılından bu yana Türkiye Finans Katılım Bankasında şube müdürlüğü, Adana Bölge Müdürlüğü ve Kobi Bankacılığı Müdürlüğü yaptı. Dağlı ayrıca Mülkiyeler Birliği Adana Şube Yöneticiliği ve ATO Meslek Komitesi üyeliği yaptı. Kendisinin halen Adana Güç Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektir.

Ak Parti'den 1 Kasım 2015'te  ve 24 Haziran 2018’de 26. ve 27. Dönem Adana Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katılan Tamer Dağlı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: 26. Dönem Milletvekilleri – Adana (akparti.org.tr, 27.05.2016), 27. Dönem TBMM Albümü (PDF- tbmm.gov.tr, 2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör